tirsdag 24. september 2013

Hatee-hatee-hatee-ho!


Jeg holder på med et lue-prosjekt for tiden og siden det dukker opp rever over alt p.g.a. en viss sang som setter seg fort på hjernen, så måtte jeg prøve meg på en reve-lue.

Your fur is red
So beautiful
Like an angel in disguise...

Tenk at reven får så fine ord, men jeg må innrømme at her i huset går det mest i Mikkel rev
som satt og skrev...
Lua er heklet i Rauma alpakka/ull og heklenål nr 4.
Det kommer nok flere luer etter hvert.


Jeg minner om "Gi borten" min som du fremdeles kan ta lodd på. Trekning av premien er 14. oktober. Du kan ta lodd her.
Jeg må også si velkommen til alle nye fine følgere! Så moro!







Ha en fin dag!



mandag 16. september 2013

Gi bort!



Nå har jeg blogget siden mars og dette er jo gøy! Jeg har hatt lyst til å prøve meg på en strikkeblogg i flere år og i vår kastet jeg meg ut i det. Det er både lærerikt og veldig hyggelig. Ikke visste jeg at man faktisk får utrolig hyggelige kommentarer og at så mange er innom å kikker. Håndarbeid har jeg alltid holdt på med og kanskje enda mer tegning, men blyantene har fått hvile alt for lenge. Det er kanskje litt dumt for det er min beste form for rekreasjon! Det er jo også veldig gøy å se hva andre holder på med i håndarbeidsverden og utrolig mye inspirasjon å hente på fine blogger!

Dette blir min først gi bort. Det var veldig gøy da det lå en pakke i posten fra denne fine bloggen og veldig hyggelige bloggdama Marion i det store hvite huset og da tenkte jeg at dette må jeg prøve!
Det jeg vil gi bort er:
Strikkeboka "Varmekilder" av Grete Letting. Jeg synes det var en fin høst-bok med mye julegavetips! Du finner oppskrifter på luer, votter, skjerf og sokker.
50g Karisma angora-tweed(lys lilla)
50g silke-tweed(mørk lilla)
(Veldig mykt og behagelig garn)

Reglene er slik:
Én kommentar på innlegget her gir ett lodd

Blir du også følger av bloggen gir det to lodd

Linker du i tillegg til gi-borten på bloggen din får du tre lodd (Du kan gjerne bruke det øverste bildet)


Du trenger ikke å ha blogg for å ta lodd. Alle er hjertelig velkommen!




Det første jeg ville prøvd meg på i boka er denne fuglelua og sokker. Den var veldig søt. Har du kanskje ikke bruk for boka selv, så er det en fin julegave til en strikkedame, og det må man jo tenke på snart.


Jeg trekker vinneren 14 oktober!
Den heldige vinneren sender meg en mail med sin adresse, så kommer det en pakke i posten :)

torsdag 12. september 2013

Skal bare...


Jeg har flere strikkeprosjekter for tiden og trenger ingen sidesprang, men dette lille nydelige rådyret måtte jeg prøve meg på. Kunne det bli så nusselig som bildet i boka?
 Ja, det ble det jo! Jeg hadde tenkt å gi det bort, men da lillegutt fikk leke litt med det, ville han ikke gi slipp og gikk rundt å kysset det på nesen. Hva gjør mor da? Da hekler hun et til så klart. Det er vanskelig å si nei til en liten gutt med store brune øyne som går rund og kysser på et rådyr...
Jeg fant oppskriften i boka Hekle en hund  som er full av oppskrifter på søte små dyr. Jeg har heklet flere dyr fra boka før og disse kan du se her og her.
 Jeg fant forfatterens blogg også, og der var det mye gøy!




Jeg har heklet i Muskat og heklenål 2,5. I boka er det mal på øyne og andre detaljer som kan klippes ut i filt, men jeg har heklet alle detaljer i tynnere bomullsgarn og sydd på.
 Det lille ekstra er en liten hvit perle i øyekroken.
Et lite rådyr må jo ha liv i øynene!




Har du heklet et dyr? :)

tirsdag 3. september 2013

Nytt kengulam får ny eier



Som adoptivmamma har kengulammet en spesiell plass i mitt hjerte. Du kan lese historien til kengulammet her. Jeg ha akkurat heklet ferdig mor og barn nr. 2, 
som i disse dager får ny eier.  



Ingenting er så hjertenskjært som et kengulam!


Ha en fin dag!