lørdag 29. mars 2014

Vår!




Vår! 
Vi har en strålende fin dag på Sørlandet og våren er virkelig her! Blomstene titter frem og fuglene synger høyt i sky! Det smitter over på strikketøyet også. I vinter, da det snødde som verst, tenkte jeg at jeg måtte strikke en ordentlig vårvest og jeg ble glad bare ved tanken på en slik vest! 
Jeg har tatt utgangspunkt i vesten Lark av Helga Isager. Jeg har strikket den før og du kan se den her. Siden jeg ville sy på heklede detaljer, valgte jeg å ha vrangsiden frem(de rette maskene) slik at det ble litt struktur, men ganske slett overflate. Isteden for perlestrikk på brystet, strikket jeg fletter med hull fra Violas vest i den fine boka Børnestrikk på pinde 3 1/2- 4( Nå her jeg endelig kjøpt den og er så fornøyd - mye fint.) 
Fuglene er heklet og sydd på. 
Da lillegutt skulle ha den på for første gang, var det pappa som kledde på ham og han måtte ned å vise mamma den fine vesten før han kunne ta den på. Da smeltet mammahjertet. 






Her i huset er det allerede pyntet til påske. Selve påska går så fort og pynten er så fin at jeg synes det er fint å ta den frem i goood tid før påske. Lillegutts nattlampe er en nydelig kanin som vi kjøpte i Amsterdam før vi hentet ham. Han bruker ikke nattlampe, så kaninen er plassert i stua og har blitt til "påskepynt".


Har du vår på pinnene?

lørdag 22. mars 2014

Prosjekt: Dyreluer




Jeg måtte lage et innlegg med dyreluene mine før alle rester av snøen var borte...Jeg så enda noen få, grå rester av snø på en skogtur i Kragerø forrige helg.
Det har vært stor lueproduksjon i vinter. Gode, varme, heklede luer.
Det ble et helt lite prosjekt som endte i flere nye oppskrifter.
Det er veldig moro å hekle en barnelue for det er gjort på en lang kveld eller to-tre korte kvelder.


Det startet i fjor vinter med den kjente uglelua. Jeg fant oppskriften på den fine bloggen kungen & majkis. Det er en liten størrelse som jeg heklet større. Modellen er litt lang, så etterhvert kom det på en dusk som er et lite nøste i toppen av lua som jeg surret tråd hardt rundt. Da ble lengden passe og lua ble bare enda finere.






 Så måtte jeg prøve meg på enda en kul lue fra den samme bloggen. Pilotlue! Den ble mye brukt i fjor vinter og er god og varm med den store kanten foran. Jeg måtte ha på litt ekstra pynt og fant merker til å sy på hos Panduro. Jeg synes disse merkene er litt tøffe til gutter...



Så kom revfeberen og jeg laget min egen oppskrift. Formen er slik jeg liker luene best. Godt ned i nakken, sitter godt rundt ansiktet og passe lang. 
Jeg har ikke fått noen klager fra lillegutt på revelua.  Det er en selvfølge med en rev på hode når man tar en tur ut...Du kan lese med om revelua her.


Så ble det bjørnelue. Den er jeg veldig glad i, og for tiden er det yndlingslua her i huset fordi sangen lillegutt liker aller best er "Bjørnen sover" med et stort bjørnebrøl til slutt. Om igjen og om igjen og enda en gang! Lua er heklet i karsjmir og alpakka og er veldig, veldig myk og god. Jeg var litt spent på om lua ville holde formen, men det har den gjort. Øyne, snute og andre detaljer har jeg heklet for seg og sydd på.


     Jeg har heklet en del bjørneluer i vinter og de forsvant raskt på salgsmarked før jul.


Så er det ei lita prinsesse med lammelue. Veldig fornøyd med den! Den solgte også godt på markedet. Jeg måtte prøve ut litt forskjellig mønster før jeg kom frem til disse boblene. Det er ikke øyner og snute på denne, men hengeørene og den lille rosa ble nok pynt. Jeg har brukt flere tråder sammen og prøvd å få brukt opp en del restegarn i denne lua. Fine rester! Mohair, angora og alpakka. 
Det blir mykt!



To gode venner på tur i dyreparken...
klar for nye eventyr.
Ha en fin dag!






tirsdag 11. mars 2014

Vinterens beste buksedress



Dette er helt klart vinterens favorittplagg! En buksedress i ull uten armer og med glidelås! 
Den har vært god og varm på kalde vinterdager inne (spesielt om morgenen før vi har fått ordentlig fyr i ovnen) og ute under vinterdressen sammen med en ullgenser som er rask å ta av dersom det blir for varmt! Jeg fikk ideen tidligere i vinter da han løp rundt inne kledd i en strikket ullbukse og vest.


Den er i største laget, men da passer den fint til høsten også...


Jeg er så heldig at jeg har strikkemaskin. Norsy/Silver reed SK280 som du ser i det kreative rotet her. Det har en tendens til å bygge seg opp rundt maskinen og her finner også pus sin plass!


Dressen har jeg laget etter egen oppskrift og strikker på strikkemaskinen på et par timer...så skal alt syes sammen. Jeg er veldig glad i å strikket for hånd, men det er utrolig deilig å sette seg ved strikkemaskinen å strikke noe fint på en kveld. Jeg pleier å si til de som lurer på om de skal kjøpe strikkemaskin at det er en glimrende idé , men man må være glad i å montere... Det tar også litt tid å lage en modell, men når det er gjort så er det bare å kjøre på! Moro!


Snilen på ryggen er heklet og sydd på. Jeg ble inspirert av en snile på en smekke fra Sebra barneprodukter. Jeg har heklet rundt halsen og armene, men jeg har ikke fått dampet dressen ordentlig, og kanten på armen ruller seg innover. Det må fikses!(en dag)
Dressen er strikket i tynn alpakka. Det fungerer godt på strikkemaskinen og blir deilig og mykt!


Kaniner er favoritt her i huset og går under navnet (ka)nina. Her får de en god kos! 

Har du tenkt på å ønske deg strikkemaskin?
(Jeg fikk min av min snille mann og snille svigermor!)

tirsdag 4. mars 2014

Bellavotter i full fart


Jeg trengte en gave og ville strikke vinterens siste par votter. Bellavottene har jo dukket opp både på den ene og andre bloggen uten at de har vært på mine strikkepinner, men da jeg så dem hos fine strikkehikke satte jeg i gang. Det skulle gå fort, og det lønner seg jo ikke. 
Finn en feil på bildet under...

Ja da, hoppet over en flette i farta og måtte rekke opp. 
Jeg brukte et annet garn enn det står i oppskriften: Eco-Alpaca fra Viking. Utrolig kattungemykt garn, men det er godt eieren er en voksen jente for jeg tror ikke barnevotter i dette garnet hadde vart lenge. Holder nøstet til to votter? Det er jo alltid et spørsmål når man bytter garn. Dette er 100gr. nøste og det skulle holde etter oppskriften på korte bellavotter. Ja, det gjorde det og tråden på tommelen er slutten på nøstet. Noen ganger er det lov å ha flaks. Jeg prøver nemlig å bruke opp litt av det store garnlageret(og det er STORT -her snakker vi ikke om en kasse, men heller et skap) og synes stadig jeg får for lite garn, må kjøpe mer og så ender det med mer garn enn det jeg prøvde å bruke opp.


Grilling i dyreparken er helt topp! Vottene var bare på for bildets skyld og er luftet og klare før jeg gir dem videre. De lukter ikke røyk...lenger.
Strikkefakta:
Mønster: Gratis oppskrift på norsk her.
Garn:Eco-Alpaca
Mengde garn: 100gr.
Pinner: 5

lørdag 1. mars 2014

Vinneren er...


Da er vinneren trukket og også denne gangen var det en politimann som sørget for at trekkingen gikk riktig for seg...
Vinneren er:

Ingunn som har den fine bloggen Bundingen.
Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene som du har skrevet på bloggen min. 
Det var gøy at det ble deg.
Håper du får glede av pakken som kommer i posten en av de nærmeste dagene!




....og, for ikke å glemme,VELKOMMEN til alle nye følgere. Så moro! 
Og tusen takk for alle hyggelige kommentarer på bloggen min til dere som allerede er følgere og til dere som har skrevet en kommentar. Det var moro med en gi-bort og det kan være det blir en til om ikke så lenge...en hjemmelaget en...er planen...kanskje.

Ha en strålende strikkedag!