mandag 22. juli 2013

Poppy og påfuglen




Det er deilig å ha dyreparken så nær som vi har - noen gode steinkast...
Med årskort bruker vi den titt og ofte og kanskje mest til en kveldstur før leggetid! I sommer har de to flotte påfugler i parken og den ene er helt hvit og strålende vakker. Her studerer lillegutt påfuglen i all sin prakt.

Det går ikke like fort med strikketøyet om sommeren, men nå er jeg endelig ferdig med sommergenseren. Det er en Poppy modell fra Marianne Isager og den er strikket i hvit og sandfarget bomullsgarn, melert lysebrun lin og lyseblå mohair.  Alt garn er fra Isager og kombinasjonen bomull/tynn mohair er utrolig lun og lett mot en sommerkveld. Jeg har også fortsatt med sying av bukser og denne buksa har vært mye i bruk i sommer. Den er sydd av mine gamle lin bukser og jeg har beholdt lommer og knapper slik de var på min bukse. Dette resulterte i noen store lommer på siden av knærne på barnebuksa. Gjenbruk er gøy!








Ut på tur - aldri sur!

søndag 14. juli 2013

Hylleblomstsaft





Nå er det endelig veldig vakker og varm sommer på Sørlandet! Mmmm..., og en av sommerens høydepunkter er hjemmelaget hylleblomstsaft. Da jeg var liten var det stor lykke å få hjemmelaget hylleblomstsaft hos ei tante på Sola og etter hvert å kjøpe med hjem fra Danmark. De siste to årene har det dukket opp hyllebærtrær (Svarthyll) i nabolaget. Stor lykke! Vi plukker hylleblomster og safter i flere runder! Det smaker vidunderlig med et stort glass hylleblomstsaft med isbiter på en varm sommerdag. Jeg fryser også ned saft i små bokser slik at vi kan få en liten bit av sommer når høsten kommer... Etter litt utprøving i fjor sommer, så har jeg kommet fram til denne oppskriften:




Oppskrift  på hylleblomstsaft

30 blomster
2 kg sukker
1,5 l vann
2 økologiske sitroner
50 g sitronsyre

Plukk blomstene før de er helt utsprunget. Klipp vekk grove stilker, blader og evt. småkryp. Kok opp vann, sukker og sitronsyre. Legg blomstene i en stor bolle og hell vannet med sukker over blomstene og legg i skiver med sitron. La det avkjøles før du setter på lokk og setter det i kjøleskapet eller i en kald kjeller. Saften skal trekke i ca. fire dager før du siler saften gjennom et kjøkkenhåndkle og heller den på fine flasker eller små bokser og setter den i fryseboksen. 
Nytes med isbiter!








Jeg har aldri hatt pioner som har blomstret så sent, men til gjengjeld er de utrolig vakre!