onsdag 23. oktober 2013

Ugle-pulsvarmere og hals






 Jeg fikk en bestilling på pulsvarmere og hals og da tenkte jeg med en gang at jeg ville strikke uglepulsvarmerne i bladet Mollie makes! Mye fint i det badet som nå er gitt ut på norsk. Det finnes jo flere utgaver av uglepulsvarmere, og disse synes jeg er fine. De skal strikkes i tykt garn til pinne 7 eller 8 og jeg fant et garn jeg ikke har brukt før. Alta Moda Alpaca, som minner om Hexa-garn. Jeg fant fort ut at garnet var for tynt til pulsvarmerne, så jeg måtte strikke med dobbel tråd. Jeg hadde egentlig tenkt å strikke en enkel hals, men så kom jeg over denne fra drops som jeg synes passet fint til pulsvarmerne. Halsen strikket jeg med enkel trå og den ble veldig lett, myk og lun. Garnet passer perfekt til hals! 



Det er flere ting i dette bladet jeg godt kunne tenke meg å lage...hvis jeg får tid...





Ha en fin høstkveld!


torsdag 17. oktober 2013

Den gamle glansbildesamlingen


Da jeg var liten, samlet jeg på glansbilder. Vi byttet og ordnet dem i konvolutter etter tema, og lykken var å få tak i noen riktig gamle! De var verd like mye som flere nye glansbilder. Da jeg fant samlingen igjen under en rydderunde, tenkte jeg at det hadde vært fint å fått brukt dem på en eller annen måte og tatt vare på alle minnene i samlingen. Jeg hadde en fin gammel trekrakk som var malt i flere runder. Den pusset jeg med pussemaskin og limte glansbildene på med limlakk. Det fikk tørke godt og så malte jeg på flere lag med limlakk. Det var ganske tidkrevende å dekke hele krakken, men resultatet ble bra og krakken er som et trekkplaster på alle småjenter som er på besøk!






Husets dronning!

mandag 14. oktober 2013

Vinneren er...


Nå er vinneren trukket av en politimann ved bruk av random på nettet!
Trekking av "Gi borten" fortjener en trommevirvel,
 og vinneren er Bom-bomili-bom:

Liv - som er en ivrig bloggleser og det liker vi!
Om noen dager vil denne pakka dumpe ned i postkassen din og forhåpentligvis være til nytte og glede! 

Gratulerer!


Dette var jo veldig moro og jeg må bare ønske alle nye følgere hjertelig velkommen og takke for fine ord. Jeg har vært innom mange nye blogger hos nye følgere og det er veldig inspirerende å se alt det vakre som skapes rundt omkring. Nå er det uglepulsvarmere som er på strikkepinnene og storproduksjon av luer på heklenåla.

Ha en strålende dag!

søndag 6. oktober 2013

Turjakke


Seks timer i bil med en to-åring krever en del pauser, mange leker og nok vafler. Jeg har prøvd å finne ut hvor mange mil en vaffel varer...det er ganske langt. Vi hadde vår første biltur til Vestlandet med lillegutt for et par uker siden. En fin tur over Haukeli i strålende høstvær. Jeg fikk tatt noen bilder av lillegutt med sin nye strikkejakke. Det var jo også fint at den siste buksa jeg sydde til ham var perfekt i fargen til jakka. Det var faktisk ren flaks!


Jakka er strikket etter en oppskrift som egentlig er en barnegenser som heter "Pigeon trøja" i boka "Finstrickat" av Helga Isager.


Isteden for å strikke rundt som på oppskriften, strikket jeg fram og tilbake og plukket opp masker langs kanten til knappekant. Jakka er strikket i Isager Alpaca 2 og Tvinni. Rundpinne 2, 2,5 og 3.



Buksa er sydd i veolur og er deilig og myk. Jeg har begynt å sy inne en tykk strikk i ribbkanten slik at det blir bedre hold i kanten og buksa sitter bedre.


Jeg sydde også på et silkeband der jeg har plukket opp masker. Denne kanten blir jo ikke så fin så silkebandet var en grei måte å skjule kanten og knappekanten holder seg bedre.




Bilder fra bilvinduet i farta...



Ut på tur!


Dersom du ikke har tatt lodd på min "Gi bort", kan du gjerne ta lodd her.
Trekning 14. oktober.