tirsdag 29. april 2014

Like gensere må man ha...


For en stund siden begynte jeg på en genser av Helga Isager. Pigeon heter den og står bl.a. i den fine boka Finstricat. Da jeg var ferdig med bolen og første arm, genseren strikkes fra toppen og ned, oppdaget jeg at den ble alllllt for bred. Bolen var bred og armene bred. Boka mi er på svensk (roter fort med svenske oppskrifter..) , men jeg klarte ikke lese meg til at jeg hadde gjort feil. Jeg hadde veldig lyst på genseren, så da var det bare å rekke opp og starte på nytt. Jeg la ut halvparten av maskene i raglands utleggingen og ble fornøyd med formen. 


For å bruke opp litt restegarn, strikket jeg en liten genser til lillgutts utkårede yndlingsbamse:Kanin eller Nina som han sier. Dette er bamsen vi ikke kan miste! Tenk at en bamse kan skape så mye glede og bli så viktig!


Oppskriften er fra  Kathrine Gregersens bok Brukt på nytt. Her er det oppskrifter på veldig fint og barnevennlig dukketøy. Barnevennlig fordi det er lett å ta tøyet av og på bamsen. Genseren snøres sammen i toppen og det gjør at den er mulig å få på alle slags rare og store dukke eller bamse hoder...


Jeg tror dette kommer til å bli sommerens favorittgenser. Den er strikket i tynn ull og er god å ta på når sommerkvelden blir kjølig..

 Strikkefakta:
Mønster: Pigeon av Helga Isager
Pinne: 2,5-3
Garn: Tvinni

Har du tatt lodd på min gi bort? 
Du kan vinne en av disse smekkene. 
Kjekt å ha!
Du kan ta lodd her.8 kommentarer:

 1. Så fine farger :-) klart at kaninen også må ha genser til kjølige kvelder ;)

  SvarSlett
 2. Så koselig med like gensere! Synes begge har fin fasong, og jeg liker fargene også.

  Klem

  SvarSlett
 3. Ble så sjarmert av det første bildet! Såklart de må ha like gensere:)

  SvarSlett
 4. Så skjønt bilde! Bestevenner med like gensere, må jo bli suksess det :)

  SvarSlett
 5. Superfin genser i herlig farge

  SvarSlett
 6. Så fine gensere du har strikket! Morsomt at bamsen fikk lik :)

  SvarSlett