tirsdag 21. oktober 2014

Oktoberjakke
Vi er allerede langt ute i oktober og de varme ullplaggene er tatt i bruk. En ny oktoberjakke har også blitt ferdig. Jeg kjøpte det fine garnet for over et år siden. Et ullgarn fra Rowan som heter Colourspun. På en tur til Gimle gård kom jeg over et tre med de samme fantastiske, fine høstfargene som garnet. Det er moro når man endelig får strikket noe av garnet man kjøpte bare fordi det var så fint!Jeg fikk også prøvd ut et av mønstrene i den nye boka Strikk meir til nøstebarn.


Det ble jakke med glidelås som det er bilde av på forsiden av boka. Jeg er veldig fornøyd med formen og den var enkel og grei å strikke. For å få fram fargespillet i garnet på best mulig måte, brukte jeg vrangstrikk.


Den kjedeligste jobben er jo helt klart å klippe opp jakka og sy i glidelås. Jeg kjente at det var lenge siden jeg hadde klippet i et strikketøy, men da jeg først kom i gang så gikk det helt fint. Jeg sydde glidelåsen i for hånd. Selv om jeg er veldig glad i knapper så er det veldig praktisk med glidelås i ei jakke til en treåring.  Det ble nok garn til en lue og jammen kom det ikke en liten rev på ryggen også.  Dette kommer til å bli et bruksplagg.
Høsten er vakker! Her står vi på brygga i Kragerø og ser på soloppgangen.

6 kommentarer:

 1. Det var et kjempefint garn som du har brukt på beste måte! Riktig kjekk jakke og ditto lue. Greit med bruksplagg. Det er flest "hverdager". Riktig fine bilder også.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Flott jakke! Har kjøpt boka, men har ikke helt startet på noe ennå :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk. Jeg ser det ble litt forskjell på fargen på jakka på bildene. Det øverste bildet er mest likt slik fargen på jakka er. Deilig høst.

  SvarSlett
 4. Så morsom den ble med fargespillet :) Skjønn lue også!

  SvarSlett
 5. Nydelige høstfarger på jakka, jeg er glad i slike farger. Og den så veldig deilig ut å ha på. Varmer nok en liten skrott godt!

  SvarSlett