søndag 1. mars 2015

Lette fjærDa er vi klar for våren i ny indianergenser: Lette fjær! Når man snart blir fire år, må man jo ha en slik genser! Mor og ullungen er godt fornøyd med resultatet! Moro! Jeg fikk boka "Voksne ingen adgang" fra Pickles til jul og falt med en gang for dette mønsteret! Dersom jeg skulle kjøpt nytt garn, hadde jeg nok valgt en annen farge, men jeg har faktisk fått brukt litt garn fra mitt enorme garnlager og ingenting er bedre enn det! Genseren er strikket i to-tråds ull(blå) og en tynn,tynn merinoull(mørkegrå), og da blir resultatet en melert farge. Genseren ble ferdig på vinterferie til Skallerup Klit i Danmark og ble tatt i bruk før den ble vasket og dampet.
Her er den dampet og klar for bruk.Lillegutt er helt klar til å prøve genseren...For første gang har jeg prøvd magic loop. Det vil si å strikke armer på lang rundpinne. Helt genialt! Jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg ikke har prøvd det før! Jeg er ikke glad i å strikke på fire strømpepinner og jeg har jo sett magic loop både på den en og andre bloggen! Det blir i alle fall ikke mye strikking på strømpepinner på meg fremover. Jeg har til og med strikket de små tynne stjernevottene på rundpinne. Det fungerte til og med på de små tomlene. Du kan se vottene her. Det er en god forklaring med bilder på magic loop på woolspire her eller du kan se video med forklaring på garnstudio her.

 Strikkefakta
Mønster: Lette fjær i boka "Voksne ingen adgang" fra Picles.
Garn: 2-tråds ull og tynn merinoull.
Pinner: 3
Størrelse:5-6 år, men den ble passe til min lille gutt på snart 4 år. 
Jeg strikket armene litt bredere og kortere enn i oppskriften.Det er sant at det er deilig å være norsk i Danmark!

4 kommentarer:

 1. Det ble en kjempefin genser, morsomt med fjærmønsteret. Og det er sant at det er deilig i Danmark, også på denne årstiden. Da guttene våre var små dro vi mange år på påskeferie til Danmark. Da var det jo lavsesong å leie hytte der, mens i Norge var det høysesong. Lavsesongpriser passet oss bedre :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Kjempe tøff genser! Passelig for en tøff kar. Har enda ikke sett i den boken.

  SvarSlett
 3. Superfin genser med tøffe indianerfjør!!

  SvarSlett
 4. Den genseren er så tøff! Liker den bedre og bedre:)Flotte farger du har valgt! Skjønner godt han ville ha den på med en gang ja;)

  SvarSlett