fredag 10. april 2015

Clarakjolen fra Vintage Sandnes.Det er fint å ha ei lita venninne å strikke til! Denne fine kjolen var en fryd å strikke, og jeg tror den kommer til å bli rene prinsessekjolen på ei lita, lys jente på 3 år. Clarakjolen er et gammelt mønster som finnes i flere utgaver. Jeg fant en gammel utgave med oppskrift her, men jeg har strikket etter Sandnes  hefte 1502. Der er det mye fint! Garnvalget var enkelt: Alpakka silke som oppskriften er laget til. Det passer godt til kjolen. Blankt, litt tyngde slik at den faller fint, luftig og mykt. Jeg måtte tenke litt før jeg klarte å bestemme meg for farge. Jeg hadde sett for meg en klar, sterk, grønn farge, men alpakka silke kommen i ganske duse farger. Det ble en lys turkis. Selgeren kalte fargen for "Frost-farge" noe en guttemamma ikke har så mye forhold til, men fornøyd ble jeg. Fargen passer til den nostalgiske kjolen, og jeg gleder meg til å se den på bursdagsbarnet!

Oppskrift: Sandnes garn, hefte 1502
Garn: Alpakka silke
Størrelse: 4-6 år
Pinne: nr 3
Noe jeg ville forandret: Felt flere masker i livet slik at den får et smalere liv.


Til en så fin kjole, må det jo følge med en prinessekrone. Kronen har jeg heklet i bomullsgarn og stivet med sukkerlake. Du kan lese mer om heklet krone her.


Jeg ønsker deg en fin vårkveld.


6 kommentarer:

 1. Nydelig kjole, lite farge valget ditt :) Som jente mamma vet jeg alt om frost *dessverre?* ;)

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Og den krona også da, dååån 😍

  SvarSlett
 3. Så fin kjole, gjett om denne jenta blir glad da med både kjole og krone. Takk for tips om krone har lenge hatt lyst til å helle det til barnebarnet som snart blir 4 :)

  SvarSlett
 4. Nydelig kjole!! I en kjempefin farge! Så stilig med krone til bursdagsbarnet :)

  SvarSlett
 5. Så nydelig kjole, veldig skjønn den fargen også. Krone er prikke over i'en :)

  SvarSlett