mandag 13. juli 2015

Rosegelè - sommeren på glassEtt av sommerens høydepunkt er å lage og spise rosegelè. Ja, rosegelè. Det lukter rose og det smaker...ja, rose, og det er som å få en bit av selve sommeren på tunga! Det er to år siden jeg lagde det sist så lykken var stor da huset ble fylt av lukten av rosegelè. I fjor måtte jeg sprøyte rosene som var hardt angrepet av div småkryp, men i år har det virkelig vært en god rosesommer i hagen. Flotte, bugnende roser som klarte seg uten sprøyting. Jeg har alltid vært veldig glad i roser, og selv om hagen ikke er så stor så har jeg har maaaange rosebusker. Det er flest gamle historiske roser med mye lukt som egner seg god til rosegelè. 


Sommerfrokosten kan ikke bli bedre enn rosegelè på god brie med ferske jordbær på toppen...sammen med en god kopp kaffe selvfølgelig.

Kanskje du vil prøve? Her er oppskriften.

Rosegele’


1 hardpakket litermål med roseblader(duftende roser)
1 liter vann
1 kilo sukker
1 ts sitronsyre
1 pose Certo

Plukk kronbladene fra tørre roser. Ha dem i bolle. Kok opp en liter vann. Slå det over rosebladene. La det trekke en snau time. Siles oppi en kjele. Kokes sammen med 1 kilo sukker og 1 ts sitronsyre. Ta av varmen og rør i 1 pose Certo. Ha det på glass, og la glassene stå uten lokk til det har stivnet.Så noen rosebilder(får ikke nok av det):

I år har det blomstret så mye at Constanse spray kom opp gjennom terrassebordene.


Det er deilig å kunne frotse i roser og lage nye buketter hele sommeren. Marikåpe, lavendel og erteblost er favorittene sammen med roser.
Ønsker deg en fin rosekveld.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar