fredag 8. april 2016

Røldalskofta og vårens vakreste eventyrMannen har fått kofte! Endelig var det hans tur til å få et ordentlig strikkeplagg. Det ble en Røldalskofte, og til min stor glede har han den på både titt og ofte! Jeg valgte finull til kofta...det er noe med ren ull! Det blir fint, varmt og ikke minst et plagg som bare blir finere med tiden!
Oppskriften er hentet fra Kofteboken  og kofta blir også kalt kjærestekofta. Det er jo fint da, selv om jeg nok ikke kommer til å strikke en lik kofte til meg selv slik det er meningen å gjøre med en kjærestekofte... Jeg måtte bare spandere på disse flotte myntknappene. Det er norske 50-øringer som er forvandlet til de fineste knapper! Det er jo moro at to av knappene faktisk er fra året min kjære ble født! Knappene er bestilt fra nettbutikken Fat og fe

Strikkefakta:
Mønster: Røldalskofte fra Kofteboka
Størrelse: Armer L og bolen XL
Garn: Finull
Pinner: 2,5 og 3,5

 

Så var det lammet da! Vårens store høydepunkt! Jeg har en kollega som har gård, og hver vår kommer det ett eller to så lam som ikke er sterke nok til å drikke melk av mor og klare seg selv. Dette blir kopplam som bonden må mate, stelle og passe på. Jeg er så heldig å få lov til å være kopplam-vakt! Bleie, ullgenser og melk på flaske, nesten som en liten baby! Lillemor er virkelig vårens vakreste eventyr, og hun er ekstra søt i Setesdalgenser som er strikket av matmor. Her kan du se fjorårets kopplam-besøk.Ull i ull i ull..zzzz


Garnrestene til kofta, ble et par Nøkken-votter til en 8-åring. Våren er jo her så de får ligge å vente på neste vinter.


13 kommentarer:

 1. Det er gøy når det man strikker blir flittig brukt. Denne koften var kjempefin og kledde han så godt at jeg skjønner at han liker den :) Herlig lam også, moro, ikke alle som er så heldig å få passe på så søte dyr. Vi har dugnadsheltene i Kragerø og hele familien er samlet. Anne hilser masse :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Skulle gjerne vært i Kragerø i dette fine været! Hils tilbake! Jeg har en kollega som er bonde og nå er det andre året jeg er så heldig å få passe et kopplam. Det var stor stas i barnehagen til minstemann. Vi måtte jo ha et besøk der!

   Slett
 2. Det var en flott jakke, og så morsomt med myntknappene. Og det lille lammet med Setesdalsgenser var jo bare helt herlig :)

  SvarSlett
 3. WoW! Nydelig kofte! Et lekkert mønster på denne. Den ser ut til å sitte perfekt på mottaker også :) Og så godt å kunne passe på og hjelpe et lite lam som trenger det. Det er helt sikkert en utrolig opplevelse :)

  SvarSlett
 4. Ja, det var litt er en presang og kjærestkofte med stor <3 ! Lammet var jo også helt skjønt, og passet veldig godt til! Får håpe det klarer seg bra fremover! God helg! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. Veldig fin kofte og skikkelig lekkert med myntknapper.

  SvarSlett
 6. For en flott kofte og lammet var jo søøøt da.

  SvarSlett
 7. Så flott kofte til mannen, og det gjorde seg ekstra med de fine knappene! Herlig med kopp-lam, de blir jo så tamme og knytta til deg. Myke og varme å kose med:) Og jammen ble det ikke tøffe votter i tillegg:)

  SvarSlett
 8. Nydelig arbeid! Heldige kjæresten din :) Likte spesielt godt fargevalget ditt - blå Røldalskofte var lekkert!

  SvarSlett
 9. Ai, ai ai, så nydelig en kofte! Og knappene 😍😍😍

  SvarSlett
 10. Kjempefin kofte! Og for et nusselig kopp-lam! :-)

  SvarSlett
 11. Så skjønt det lille lammet var. Og genseren var jammen fin den også :)

  SvarSlett
 12. Så flott genser og flotte knapper. Ja vi blir glade i hjertet når den vi strikker til bruker plagget mye.
  Jeg er oppvokst på landet og har alltid frydet meg over vårens lille under når det lammes i fjøsene. En deilig tid:-)

  SvarSlett