fredag 29. mai 2015

Nordlandskofta er vi sååå glad i!

Endelig kom det noen bilder med nordlandskofta i bruk. Vi har vært slått ut av forkjølelse/influensa i heimen og aktiviteten har vært liten siden 17.mai, men heldigvis hadde vi en fin feiring før feberen gjorde seg gjeldende. Kofta var en slager på 17.mai, og morshjertet holdt på å sprekke av stolthet. Jeg synes det er så fint med tradisjonskofte utenpå bunad. Du kan lese mer om kofta her. Været var fint, men jeg har ikke klart å legge de tynne luene helt bort og lillegutt måtte jo ha en lue som passet til bunaden. Først hadde jeg en bortkastet leterunde på byen etter en passende lue, men det resulterte bare i garnkjøp og lynstrikking dagen før 17.mai. Det ble en sort kirsebærlue av Isager. Jeg er så glad i formen på lua.


Dagen ble feiret i Kragerø med både salutt og korps, og selv om lillegutt elsker musikk ble det i overkant mye lyd...


Hurra!

7 kommentarer:

 1. Den lua ble jo perfekt til bunaden og passer fint til den flotte kofta. Fin 17.mai-gutt!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Tusen takk og god helg til deg også :)

  SvarSlett
 3. Så fin gutten ble i nordlandskofta! Lua passer jo perfekt til antrekket hans, helt imponer over hvor rask du er til å strikke!
  Fortsatt god helg! :-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Akkurat denne Nordlandskofta har jeg sikkert brukt et halvt år på. Det har vært inni-mellom-strikketøy og målet var å få den ferdig til 17.mai....

  SvarSlett
 5. Det er så flott med kofter på småtasser, og store, seff ;) Kjempefin!

  SvarSlett
 6. Kjempefin! Det gjør seg med stilige kofter på søttende! Et godt tips om stikkelsbærlua i ensfarget ,den ble veldig fin! Frøkna her i huset har en flerfarget hun har brukt i årevis, den varte lenger enn jeg tenkte.

  SvarSlett
 7. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvarSlett