søndag 30. juni 2013

Festfin
I sommer skal vi i to fantastiske bryllup, og da må jo lillegutt stille festfin!
Dressen var klar i str. 1 - 1 1/2 år, men så var det å finne slips og helst et som matcher pappa...Etter flere runder på byen, ga jeg opp letingen og fant ut at jeg ville prøve å lage et selv. Da vi var på Filippinene, kjøpte jeg flere fine slips bl.a. to i lyseblått med striper og prikker. Det stripete slipset var fint på far i huset og da gikk jeg løs på det prikkete til lillegutt. Det var bare å klippe det i passe lengde, sy sammen og bruke den tynne "hempa" bak som man putter den tynne bakerste delen av slipset i, til å knytte sløyfa sammen med. Så satte jeg i en strikk og sløyfa var klar til bruk.Litt variasjon er jo fint siden vi skal i to brylluper, så jeg lagde et slips også. Da klippet jeg av den tynne bakerste delen på slipset i passe lengde og sydde en ny spiss i den ene enden. Så knyttet jeg slipsknute, klippet slipset i to og sydde på en strikk(man vet jo aldri hva små gutter finner på, så jeg tenkte det var greit å bruke strikk).
Så var det smekke da! Etter enda en mislykket bytur og den ene spraglete smekka etter den andre, var det bare å sette i gang å sy smekke. Det ble en ekstra stor smekke i håp om å søle minst mulig på dressen, man kan jo håpe... Den er sydd i bomullsstoff og jeg har bare festet sløyfen med en sikkerhetsnål slik at den kan tas av dersom den ikke trenger en vask eller byttes ut.


Dette er min første smekke og jeg er rimelig fornøyd med resultatet!


Jeg ønsker deg en flott sommerdag
og jeg blir veldig glad for en kommentar :)

2 kommentarer:

  1. Så stilige sløyfer, skikkelig imponert! Blir nok en skikkelig staskar i bryllupene ser jeg for meg :) Ønsker dere god sommer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi er ferdig med bryllup nr 1 og festtøyet var stor stas. Det er gøy når han selv synes han er fin og ikke bare mamma. Det han var mest fornøyd med var de sorte skoene som han gikk rundt å viste til alle. Vi gleder oss til bryllup nr 2 i helga og håper finværet slår til. God sommer til deg også.

      Slett