lørdag 22. mars 2014

Prosjekt: Dyreluer
Jeg måtte lage et innlegg med dyreluene mine før alle rester av snøen var borte...Jeg så enda noen få, grå rester av snø på en skogtur i Kragerø forrige helg.
Det har vært stor lueproduksjon i vinter. Gode, varme, heklede luer.
Det ble et helt lite prosjekt som endte i flere nye oppskrifter.
Det er veldig moro å hekle en barnelue for det er gjort på en lang kveld eller to-tre korte kvelder.


Det startet i fjor vinter med den kjente uglelua. Jeg fant oppskriften på den fine bloggen kungen & majkis. Det er en liten størrelse som jeg heklet større. Modellen er litt lang, så etterhvert kom det på en dusk som er et lite nøste i toppen av lua som jeg surret tråd hardt rundt. Da ble lengden passe og lua ble bare enda finere.


 Så måtte jeg prøve meg på enda en kul lue fra den samme bloggen. Pilotlue! Den ble mye brukt i fjor vinter og er god og varm med den store kanten foran. Jeg måtte ha på litt ekstra pynt og fant merker til å sy på hos Panduro. Jeg synes disse merkene er litt tøffe til gutter...Så kom revfeberen og jeg laget min egen oppskrift. Formen er slik jeg liker luene best. Godt ned i nakken, sitter godt rundt ansiktet og passe lang. 
Jeg har ikke fått noen klager fra lillegutt på revelua.  Det er en selvfølge med en rev på hode når man tar en tur ut...Du kan lese med om revelua her.


Så ble det bjørnelue. Den er jeg veldig glad i, og for tiden er det yndlingslua her i huset fordi sangen lillegutt liker aller best er "Bjørnen sover" med et stort bjørnebrøl til slutt. Om igjen og om igjen og enda en gang! Lua er heklet i karsjmir og alpakka og er veldig, veldig myk og god. Jeg var litt spent på om lua ville holde formen, men det har den gjort. Øyne, snute og andre detaljer har jeg heklet for seg og sydd på.


     Jeg har heklet en del bjørneluer i vinter og de forsvant raskt på salgsmarked før jul.


Så er det ei lita prinsesse med lammelue. Veldig fornøyd med den! Den solgte også godt på markedet. Jeg måtte prøve ut litt forskjellig mønster før jeg kom frem til disse boblene. Det er ikke øyner og snute på denne, men hengeørene og den lille rosa ble nok pynt. Jeg har brukt flere tråder sammen og prøvd å få brukt opp en del restegarn i denne lua. Fine rester! Mohair, angora og alpakka. 
Det blir mykt!To gode venner på tur i dyreparken...
klar for nye eventyr.
Ha en fin dag!


14 kommentarer:

 1. Veldig fine luer! Stilige detaljer på alle sammen.

  SvarSlett
 2. Så fine luer! Og lammelua var jo bare helskjønn! Engen komponert?
  Så søte venner på tur og <3 Smelt!

  SvarSlett
 3. Så mange morsomme luer! Likte spesielt godt lammelua:)

  SvarSlett
 4. Kjempe flotte luer:) Lammeluen var kjempe søt:) Kommer det kanskje mønster til salg?;)

  SvarSlett
 5. Ååå aå fine luer!! Lammelua og bjørnen er favoritt her :)

  SvarSlett
 6. Så fine luer, artig med alle dyrene. Sikkert populært å ha på lue da ;)

  SvarSlett
 7. For noen stilige luer! Alle er fine, men jeg falt for bjørnelua og lammelua. Så må jeg berømme deg for bildet av de to vennene i dyreparken. For en lykke!

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Så mange fine luer du har laget!! Utrolig kule:)

  SvarSlett
 9. Så flotte luer! Imponert over kreativiteten som ligger bak disse luene. Bjørnelua er en favoritt også hos meg.

  SvarSlett
 10. Så fine luer. Eldker lammeluen

  SvarSlett
 11. Tusen takk for fine ord. Lammelua er helt klart min favoritt også, veldig fornøyd med den. Jeg har garn liggende til en mørkebrun- må jo se om mannen godkjenner en brun lammelue på lillegutt. Den er jo ganske jentete, men det må prøves.

  SvarSlett