tirsdag 11. mars 2014

Vinterens beste buksedressDette er helt klart vinterens favorittplagg! En buksedress i ull uten armer og med glidelås! 
Den har vært god og varm på kalde vinterdager inne (spesielt om morgenen før vi har fått ordentlig fyr i ovnen) og ute under vinterdressen sammen med en ullgenser som er rask å ta av dersom det blir for varmt! Jeg fikk ideen tidligere i vinter da han løp rundt inne kledd i en strikket ullbukse og vest.


Den er i største laget, men da passer den fint til høsten også...


Jeg er så heldig at jeg har strikkemaskin. Norsy/Silver reed SK280 som du ser i det kreative rotet her. Det har en tendens til å bygge seg opp rundt maskinen og her finner også pus sin plass!


Dressen har jeg laget etter egen oppskrift og strikker på strikkemaskinen på et par timer...så skal alt syes sammen. Jeg er veldig glad i å strikket for hånd, men det er utrolig deilig å sette seg ved strikkemaskinen å strikke noe fint på en kveld. Jeg pleier å si til de som lurer på om de skal kjøpe strikkemaskin at det er en glimrende idé , men man må være glad i å montere... Det tar også litt tid å lage en modell, men når det er gjort så er det bare å kjøre på! Moro!


Snilen på ryggen er heklet og sydd på. Jeg ble inspirert av en snile på en smekke fra Sebra barneprodukter. Jeg har heklet rundt halsen og armene, men jeg har ikke fått dampet dressen ordentlig, og kanten på armen ruller seg innover. Det må fikses!(en dag)
Dressen er strikket i tynn alpakka. Det fungerer godt på strikkemaskinen og blir deilig og mykt!


Kaniner er favoritt her i huset og går under navnet (ka)nina. Her får de en god kos! 

Har du tenkt på å ønske deg strikkemaskin?
(Jeg fikk min av min snille mann og snille svigermor!)

11 kommentarer:

 1. Så utrolig fin buksedress, den ser deilig ut! Strikkemaskin har jeg ikke vært borti før, synes det høres litt vanskelig ut:)

  SvarSlett
 2. Buksedressen ser god ut, strikkemaskinen sier jeg som kristi, det ser litt avansert ut for min del :)

  SvarSlett
 3. Jeg fikk låne en strikkemaskin av ei venninne og fikk prøve litt før jeg ønsket meg det. Det er egentlig ganske enkelt å bruke, man må bare bruke litt tid for å komme i gang. :)

  SvarSlett
 4. Hælledussen så skjønn!!!

  SvarSlett
 5. For en herlig buksedress - fine farger sammen.

  SvarSlett
 6. Dette var lurt! Det er sjelden vi fryser på armene. Strikkemaskin har jeg ikke tenkt på, men til dette bruket må det være supert.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Har lenge ønsket meg en strikkemaskin, men blir litt forvirret når jeg forsøker å orientere meg. Har du noen tips om hva man bør se etter og hvilken prisklasse man bør gå opp i for å få en som man kan bruke?

  Kari :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg har en Norsy/Silver reed SK280 som jeg er veldig fornøyd med. Det er en fintstrikkemaskin med hullkort. Det vil si at jeg kan lage eget to- farget mønster eller bruke ferdig mønsterark som følger med maskinen. Den passer best til tynnere garn som tynn alpakka, finull,babyull og lignende. Jeg bruker også silk mohair- det blir veldig fint. Det er lurt å kanskje finne en forhandler som har litt opplæring når man kjøper strikkemaskin. Det er fint med litt hjelp i starten, og så er det bare å sette i gang. Det går bedre for hvert plagg man strikker! Jeg kjøpte maskinen min her: http://www.berits-strikkogsybutikk.no/categories/strikkemaskin. Der har de gratis grunnopplæring ved kjøp av maskin.

   Slett
 8. Hvor kan jeg få takk i oppskriften på buksedressen?

  SvarSlett