lørdag 31. august 2013

Gleden med et nytt strikketøy og en god kopp kaffe...


Jeg har det sånn at jeg kan våkne om morgenen å glede meg til å fortsette på et nystartet strikketøy. Et strikketøy jeg akkurat har begynt på og som jeg ser at dette kan bli bra! Det beste er når jeg kan snike meg opp før de andre har våknet og det er stille i huset. Det jo ikke så ofte det skjer med en to-åring i huset... Så er det kaffen da! Den er viktig den! Jeg har kalt bloggen for strikkepause og det er ikke en pause fra strikking, men en pause med strikking og en god kopp kaffe. Til 40- årsdagen ønsket jeg meg kaffemaskin og selv om jeg har hatt litt tekniske problemer, så er jeg utrolig fornøyd når jeg får en kopp nykvernet kaffe med skum på toppen! Det er et godt utganspunkt for en god dag når den start med god kaffe og en strikkepause der tankene vandrer av sted. 

Jeg må jo også ta med at jeg får ha kaffekosen i fred, for jeg har en mann som har som mål i livet at han ikke skal begynne å drikke kaffe! Han jubler hver gang vi får besøk av noen som ikke drikker kaffe, men han kan også finne på å lage seg PULVERKAFFE for å dyppe kavring i. Han sier det er barndomsnostalgi, men jeg tror han gjør det bare for å irritere meg og å gjøre narr av min evige jakt på den gode kaffebønna.

Som den kaffeelsker jeg er, så måtte jeg jo bare strikke vesten som heter "Kaffe" av Annette Danielsen. Et perfekt strikketøy der du begynner med bærestykket og det er litt tankearbeid i starten, men når man har kommet under armene, er det bare å strikke i vei. Det er kjekt, for da kan man jo begynne på et nytt prosjekt og ta fram "kaffestrikketøyet" når man skal skravle...  Annette Danielsen har mang fin modeller og det er god oppskrifter å følge. Det er ofte litt andre løsninger, men veldig gjennomarbeidet oppskrifter med lite feil. Det er gøy når du tenker at dette blir jo feil, men gjør du som det står, så blir det rett- det er jo ikke alltid det skjer i alle oppskrifter. Du kan studere boka nærmere på denne flotte sida.


onsdag 28. august 2013

Enda en Crocusjakke!

I sommer ble det Crocusjakke nr. tre. Jeg har det med å strikke flere eksemplarer når jeg finner en oppskrift jeg liker. Crocusjakka kan du lese om her. Eieren av jakka er ei lita jente på snart 1 1/2 år som ble veldig fornøyd når hun fikk den på. Den er strikket i Isager alpakka 2 og Kid-silk mohair og er kuttungemyk... tirsdag 13. august 2013

Du ska få en dag i mårå...
Jeg har lyst til å vise husets søteste kanin som har reist langt og hatt en god ferie i sommer! Da vi ventet på lillegutt, måtte jeg prøve å strikke en kanin som kunne være med på hentereisen! Det er noe varmt og godt med kaniner! Jeg hadde ingen oppskrift og begynte på et ben og prøvde meg fram. Det ble en god form til slutt med litt opprekking og utprøving. En snill kanin som er glad i ferie og late dager.Kaninen har fått underbukse, trøye, genser, bukse og jakke i ull. Den er godt kledd! Jakka har hull til ørene og da forsvinner ikke jakka av med det første og så ble den jo ganske søt med ørene ut av hetta. Oppskrift på tøy til kaninen fant jeg i boka "Brukt på nytt" av Kathrine Gregersen som også har skrevet "Strikk til nøstebarn". "Brukt på nytt" er en veldig fin bok med alt fra søm, strikk, hekling, papir og pynt i metall. Alt går på gjenbruk som alltid er god tanke. Det er mer dukketøy å velge mellom i boka og det er enkelt for små fingre å ta av og på og så er det veldig koselig design på tøyet! Det er jo også kjekt å kjenne Kathrine og få lov til å være med i boka med en veske jeg har sydd etter hennes mønster.Etterhvert fikk kaninen en kamerat. Den er strikket etter oppskrift fra boka Arne & Carlos "Påske hele året."


Selv om ferien er over her i huset, så skal jeg være hjemme med lillegutt en god stund til. Vi har mange dager med blanke ark og fargestifter til...