tirsdag 29. april 2014

Like gensere må man ha...


For en stund siden begynte jeg på en genser av Helga Isager. Pigeon heter den og står bl.a. i den fine boka Finstricat. Da jeg var ferdig med bolen og første arm, genseren strikkes fra toppen og ned, oppdaget jeg at den ble alllllt for bred. Bolen var bred og armene bred. Boka mi er på svensk (roter fort med svenske oppskrifter..) , men jeg klarte ikke lese meg til at jeg hadde gjort feil. Jeg hadde veldig lyst på genseren, så da var det bare å rekke opp og starte på nytt. Jeg la ut halvparten av maskene i raglands utleggingen og ble fornøyd med formen. 


For å bruke opp litt restegarn, strikket jeg en liten genser til lillgutts utkårede yndlingsbamse:Kanin eller Nina som han sier. Dette er bamsen vi ikke kan miste! Tenk at en bamse kan skape så mye glede og bli så viktig!


Oppskriften er fra  Kathrine Gregersens bok Brukt på nytt. Her er det oppskrifter på veldig fint og barnevennlig dukketøy. Barnevennlig fordi det er lett å ta tøyet av og på bamsen. Genseren snøres sammen i toppen og det gjør at den er mulig å få på alle slags rare og store dukke eller bamse hoder...


Jeg tror dette kommer til å bli sommerens favorittgenser. Den er strikket i tynn ull og er god å ta på når sommerkvelden blir kjølig..

 Strikkefakta:
Mønster: Pigeon av Helga Isager
Pinne: 2,5-3
Garn: Tvinni

Har du tatt lodd på min gi bort? 
Du kan vinne en av disse smekkene. 
Kjekt å ha!
Du kan ta lodd her.mandag 21. april 2014

Gi bort i vårsola!


Jeg priser våren på Sørlandet og har laget en ny gi-bort!
Denne gangen vil jeg gi bort en heklet smekke som jeg har laget oppskrift på. Den er heklet i bomull og er veldig grei å ha i veska når sommeren kommer og det skal nytes masse is! Hvis du ikke har noen små i huset, er det en veldig grei gave å ha liggende. Skriv i kommentarfeltet hvilken farge du ønske...blå, gul, svart/hvit...


Reglene er slik:
*En kommentar på innlegget gir ett lodd
*Er du allerede følger og skriver en kommentar på innlegget gir to lodd
*Blir du ny følger av bloggen og skriver en kommentar på innlegget gir tre lodd
*Linker du til gi-borten på bloggen din får du tre lodd til(Du kan gjerne bruke det øverste bildet)
Skriv i kommentarfeltet hvor mange lodd du tar og hvilken farge du vil ha på smekka!

Du trenger ikke å ha blogg for å ta lodd. Alle er hjertelig velkommen!

Vinneren trekkes 14.mai.

Det var ikke lett å ta bilde med smekka på når det ikke var noen is i sikte...

lørdag 19. april 2014

Påske-BellaMin første Bellajakke ble en påske-Bella! Det passet fint for den er til ei lita jente som fyller to år og vi skal i bursdag i dag! Ble den ikke fin i gult? Det var litt vanskelig å finne den gulfargen jeg liker best. Litt varm gul. Den syrlige grønngule som er "motegul" for tiden, er jeg ikke helt fortrolig med. Det endte med at jeg tok med en tynn, tynn tråd merinoull i en varm okergul. Da ble fargen på jakka bra! Oppskriften er igjen fra heftet "Børnestrikk på pinde 3 1/2 - 4" av Lene Holme Samsøe.  Det er deilig å strikke fine barneplagg på litt større pinner...


Oppskrift: Børnestrik på pinde 3 1/2-4
Garn: Royal alpakka og tynn tynn merinoull
Pinne: 3- 31/2

fredag 11. april 2014

Påskegodt!

 Det kom en godtpose i posten i dag! Den originale Kvikk Lunsj lua. Den skal jeg kose meg med i påsken og jeg håper et bursdagsbarn blir fornøyd. Jeg bestilte garnpakken her og den inneholder oppskrift, garn til to luer og to merker til å sy på. Moro!Jeg ønsker deg en strålende påske med mange gode strikkepauser....

mandag 7. april 2014

SommerjakkeJeg har veldig dilla på gult for tiden. Det er vår, sol, påske og kyllinger. Gul er jo bare en glad farge!Jeg har strikket en sommerjakke til lillegutt der jeg faktisk har brukt garn fra garnlageret!!! Lykke! Det ble et strikketøy med spenning: Blir det nok garn? Det er jo alltid sånn når man bruker rester. Jakka er strikket fra halsen og ned så jeg tenkte at jeg kunne jo ha vrangbordene i en annen farge. Nå viste det seg at jeg fikk nok garn til vrangbord, men da jakka var ferdig hadde jeg tenkt så mye på at jeg måtte ha en annen farge at det ble kjedelig å strikke vrangborden gul. Jakka ble sprekere med gråblå vrangbord... Jeg fant også noen maritime treknapper som jeg synes passet godt til en sommerjakke.
Jeg brukte oppskriften på raglandsgenser fra boka Børnestrikk på pinde 3 1/2-4 og strikket frem og tilbake for å lage jakke.

Mønster:"Ret nem ragland" fra boka Børnestrikk på pinde 3 1/2-4.
Garn: Hvit Tvinni fra Isager og gul Alpakka 2 fra Isager. Dobbel tråd.
Pinne : 2 1/2- 3.
Skulle jeg strikke den igjen: Ville jeg gjort modellen litt smalere.Det er virkelig vår på strikkepinnene.

onsdag 2. april 2014

Hvorfor har jeg ikke gjort det før?

I et tidligere innlegg viste jeg fram dyreluene mine og der i blant lammelua som er en av favorittene mine. Jeg har hatt lyst til å lage en til lillegutt, men mannen i huset har hele tiden sagt at den er for "jentete". Han er litt bekymret for alt jeg putter på gullungen.  Jeg måtte prøve meg på en brun med lysebrun inne i ørene. 
Han tok feil ...
og jeg angrer på at jeg ikke har gjort det før!
  Det begynner jo å bli mildere og tid for tynne luer... 
Lua er heklet i mørkebrun Iris alpakka og ble veldig hårete og myk. Det er også litt lyse hår i garnet og dette ble en fin lammeull-effekt. Jeg synes den passet fint på en liten gutt og det synes han selv også. Lua ble heklet ferdig på en dagstur med danskebåten og da lillegutt fikk den på skulle han ha den på hele dagen. Jeg fikk ikke lov å ta den av. Det er gøy for en strikkemamma! 
På turen ble det jo litt garnforretninger og jeg kjøpte en vidunderlig vakker strikkebok: "Strikket med kjærlighet", jeg satt å smilte flere ganger på båten hjem bare ved tanken på boka, og litt sommergarn.


Danmark er nydelig i slutten av mars.