torsdag 23. april 2015

I mormors hage er det en ridder


Hagen er stor og full av herligheter, egen sjørøverbåt og masse skatter! Neste hage tilhører tante, og her lukter det snart roser og ferske skillingsboller. Kan man ha det bedre når man fyller 4 år og verden er full av smilende ansikter? Hvis man skulle gått etter interessen for tiden, så skulle antrekket vært sjørøver! Hiv o hoi! Men da jeg kom over denne riddervesten, var det bare å sette i gang! Oppskriften fant jeg i det fine heftet Amimono, The little Nordic collection av Helga Isager. Jeg har strikket med to tråder, og brukte en tråd i lys og en i mørk grå for å få litt "brynje-effekt". Halvveis i strikkeprosjektet husket jeg hvor lang tid det tar å strikke perlestrikk, men det var en morsom vest å strikke med litt ulike teknikker som f.eks. vannrette masker, fremhevede masker og knuter. Det er moro å strikke til en lite gutt som ikke vil ta av seg strikkegenser og vest når dagen og leken er over, og tanken på å legge seg er langt borte for det er jo lyst ut!


Strikkefakta:
Mønster: Jonathan-vest av Helga Isager
Garn: Hverdagsgarn fra Du store alpakka, to tråder
Størrelse: 3 år, men strikket den lengre
 Pinne: 3,5Hiv o hoi, snart er skatten vår!


Hvordan holder man en solstråle i sin hånd?


Jeg har kastet meg på koftebølgen og startet på Nordlandskofte til meg selv.
Ha en god strikkekveld!


fredag 10. april 2015

Clarakjolen fra Vintage Sandnes.Det er fint å ha ei lita venninne å strikke til! Denne fine kjolen var en fryd å strikke, og jeg tror den kommer til å bli rene prinsessekjolen på ei lita, lys jente på 3 år. Clarakjolen er et gammelt mønster som finnes i flere utgaver. Jeg fant en gammel utgave med oppskrift her, men jeg har strikket etter Sandnes  hefte 1502. Der er det mye fint! Garnvalget var enkelt: Alpakka silke som oppskriften er laget til. Det passer godt til kjolen. Blankt, litt tyngde slik at den faller fint, luftig og mykt. Jeg måtte tenke litt før jeg klarte å bestemme meg for farge. Jeg hadde sett for meg en klar, sterk, grønn farge, men alpakka silke kommen i ganske duse farger. Det ble en lys turkis. Selgeren kalte fargen for "Frost-farge" noe en guttemamma ikke har så mye forhold til, men fornøyd ble jeg. Fargen passer til den nostalgiske kjolen, og jeg gleder meg til å se den på bursdagsbarnet!

Oppskrift: Sandnes garn, hefte 1502
Garn: Alpakka silke
Størrelse: 4-6 år
Pinne: nr 3
Noe jeg ville forandret: Felt flere masker i livet slik at den får et smalere liv.


Til en så fin kjole, må det jo følge med en prinessekrone. Kronen har jeg heklet i bomullsgarn og stivet med sukkerlake. Du kan lese mer om heklet krone her.


Jeg ønsker deg en fin vårkveld.


mandag 6. april 2015

Hvor mye får man ut av en Kvikk Lunsj-luepose?I påsken i fjor bestilte jeg en pakke med den offisielle Kvikk Lunsj-lua fra Hillevåg ullvarefabrikk. Det ble en gave til et tantebarn, og du kan lese mer om den her. Posen med resten av garnet har fått ligge trygt i ett år, men før påske fant jeg den fram og brukte opp resten av garnet. Da ullungen så mamma strikke lue, ville han også ha en slik lue og da kan jo ikke mamma si nei! Etter litt prøving og feiling ble det nok garn til en minilue også. Dermed kan jeg konstatere at en pose original Kvikk Lunsj-lue rekker til en lue i herre størrelse(som er i største laget), en lue i damestørrelse(som er redusert litt i det røde feltet for å få en bedre form) og en liten lue i størrelse 3 år.
Hurra for alt garn som er brukt opp til siste rest!Nå er påskeferien over og hverdagen venter...ha en fin kveld!onsdag 1. april 2015

Påskeharen på eggjakt!
Påskeharen har funnet sitt oppdrag og det er å varme frokosteggene.
 Jeg har heklet eggevarmere i lange baner og til eggeglass med bart får de litt ekstra uttrykk. Hmm, er det romantikk i påskelufta eller kanskje et mysterie for Hercule Poirot?
Oppskriften på eggevarmere har jeg laget selv og den kommer her:Heklet eggevarmer med hareører.

Heklenål: 2,5
Garn: Tynt bomullsgarn f.eks. Mandarin Petit

Hode
1.omg. Legg opp to lm og hekle 6fm i første maske
2.omg. 2fm i hver maske(12m)
3.omg. 2fm i hver maske(24m)
4-5.omg. Hekle fm
6.omg. Hekle 1 fm,2m i neste maske(32m)
7.-9.omg. Fm
10.omg. 10 fm, 2m fm i neste maske, tre ganger(35m)
11.-13.omg.Hekle fm.

Ører
1.omg. Legg opp to luftmasker og hekle 4fm i første maske
2.-3.omg. Fm
4.omg. 2fm i hver maske(8m)
5.-6.omg. Fm
7.omg. Hekle 3fm, 2fm i neste maske, 3fm, 2fm i neste maske (10m)
8.-10.omg. Fm
11.omg. Hekle 3 fm, 2 masker sammen, 3 fm, 2 masker sammen(8m)
12.-13. omg. Fm

Påskepynt trenger jo ikke bare å stå på frokostbordet. Man kan jo også leke med den. 
Bakermester harepus er en dyktig baker....


God påske til deg og god hekling!