torsdag 25. desember 2014

Julegodt med heklet stjerne


Det er hyggelig å gi bort noe spiselig og i år har jeg laget en liten eske med konfekt til gode venninner. Den er pyntet med en grankvist fra juletreet og en heklet stjerne i hampetau. Det gikk overraskende greit å hekle med hampetau og ble ganske så dekorativt. 
Konfekten er grov marsipan med valnøtter, kanelsukker og kandisert appelsin. Det er dyppet i hvit sjokolade og rullet i kokkos...


Ha en hyggelig kveld.


tirsdag 23. desember 2014

God jul!


Dagen før dagen og jeg er ferdig med siste julegave for i år. 
Julerøde ulltøfler med snøkrystaller. En ekstra snøkrystall ble det bak på tøffelen. Dette ble ordentlige juletøfler. Oppskriften har jeg funnet i Strikk meir til nøstebarn og jeg har strikket dem i dobbel PT2. Jeg har strikket disse tøflene tidligere i år og du kan lese mer om dem her.


Riktig god jul til deg!


fredag 21. november 2014

Tøfler med snøkrystaller


Her er julegaveproduksjonen i gang og i år blir det noen som får strikka tøfler med snøkrystall på. Tøflene er fra Strikk meir til nøstebarn og er utrolig greie tøfler. Veldig gode og varme og veldig greie å ha med i veska. Jeg har heklet på en ekstra løkke bak slik at de blir enda enklere å ta på, og så kan jo noen også henge dem opp! Snøkrystallene er heklet og hva passer bedre på vintertøfler?
Etter litt utprøving ser jeg at de er utrolig glatte å gå på. Det trengs noe antiskli under. Jeg vet det finnes noe du kan ha på under tøfler og sokker. Har du prøv ut noe antisklistoff og har noe du vil anbefale?

søndag 16. november 2014

Den yndige Perla


Da er jeg ferdig med Perla. Perla er et lam som stadig er på barne-tv mellom programmene. En liten tv-vertinne. Lillegutt og jeg er enige om at den skal bli julegave til ei jente! Perla er strikket i Dale Monjita og Dale Lerke, og ble en ganske stor, men yndig kosebamse på 49 cm. Det gikk fort å strikke den. Det tar i grunnen lengre tid å hekle et kosedyr synes jeg. Mønsteret fant jeg i boka: Lag favorittfigurene fra Barne-TV, som jeg også fant oppskrift på en heklet Fantorang. Den kan du lese om her. Et lite tips: Jeg brukte halvparten av mengden garn som sto i oppskriften. Jeg synes det var mange nøster til en bamse. Ja, ja det er godt det går an å bytte garn.
Siden det skal være en julegave, synes jeg det ble fint med en heklet snøkrystall på kjolen....


Ha en strålende barne-tv kveld!


søndag 9. november 2014

Fantorangen


Det er en ny favorittbamse i huset: Fantorangen!
Den må være med på butikken, på besøk og i senga. Jeg har heklet en del bamser til lillegutt, men ingen har falt så i smak som Fantorangen. Da jeg begynte å hekle på den hadde jeg tenkt det skulle bli en julegave, men det gikk ikke. Lillegutt fulgte nøye med på heklingen av armer, ben, kropp og hode, og da den var ferdig var den ikke mulig å gjemme den bort. Han måtte jo ha den

Oppskriften har jeg funnet i den nye boka: 
Lag favorittfigurer fra Barne-TV.
En fin bok med mange barne-TV helter fra både nåtid og fortid. Titten Tei, Bamsen Teodor og Flode er gode minner fra min barne-TV barndom.Du kan bla i boka her.

Fantorangen er heklet i Dale lerke og er god og myk. Jeg er ikke så glad i øyne i filt for de blir fort stygge. Jeg hekler heller en hvit og en sort runding og syr på. Det viktigste av alt er å huske å sy hvite prikker i pupillen. Lyset er på og det er "noen hjemme" inni bamsen. 
Jeg er i full gang med bamsen Perla og vi er enige om at den skal bli en julegave til ei jente!
 Fantorangen koser seg under dyna i dag.
Ha en fin dag.

tirsdag 21. oktober 2014

Oktoberjakke
Vi er allerede langt ute i oktober og de varme ullplaggene er tatt i bruk. En ny oktoberjakke har også blitt ferdig. Jeg kjøpte det fine garnet for over et år siden. Et ullgarn fra Rowan som heter Colourspun. På en tur til Gimle gård kom jeg over et tre med de samme fantastiske, fine høstfargene som garnet. Det er moro når man endelig får strikket noe av garnet man kjøpte bare fordi det var så fint!Jeg fikk også prøvd ut et av mønstrene i den nye boka Strikk meir til nøstebarn.


Det ble jakke med glidelås som det er bilde av på forsiden av boka. Jeg er veldig fornøyd med formen og den var enkel og grei å strikke. For å få fram fargespillet i garnet på best mulig måte, brukte jeg vrangstrikk.


Den kjedeligste jobben er jo helt klart å klippe opp jakka og sy i glidelås. Jeg kjente at det var lenge siden jeg hadde klippet i et strikketøy, men da jeg først kom i gang så gikk det helt fint. Jeg sydde glidelåsen i for hånd. Selv om jeg er veldig glad i knapper så er det veldig praktisk med glidelås i ei jakke til en treåring.  Det ble nok garn til en lue og jammen kom det ikke en liten rev på ryggen også.  Dette kommer til å bli et bruksplagg.
Høsten er vakker! Her står vi på brygga i Kragerø og ser på soloppgangen.

mandag 6. oktober 2014

3-stjerners genser


,

 Da ble det enda en Pigeon genser av Helga Isager. Jeg er så glad i denne modellen, og strikket i tynn ull så er den veldig anvendelig. Jeg liker også veldig godt at den er strikket fra toppen og ned. Gøy måte å strikke raglandsgenser! Vil du se flere utgaver av denne genseren så kan du se her og her og en jakkeutgave her.


I utgangspunktet var jeg veldig fornøyd med fargevalget, men da den ble ferdig var den litt kjedelig. Den trengte det lille ekstra, og jeg falt helt for stjernene som jeg fant oppskrift på i den nye, fine boka Strikk meir til nøstebarn. Det gjorde genseren til en 3-stjerners genser og mor ble fornøyd.


I høstferien var vi på Skallerup feriesenter for første gang. Det var deilig! Fin strand, bondegård med hesteridning, badeland, lekeland, SPA, fin hytte og bare fryd! Dit kommer vi til å reise igjen!

Her blåser høstvinden utenfor ruta og i sofakroken lokker et nytt strikketøy.
Ha en fin høstkveld.


tirsdag 16. september 2014

Strikk meir til nøstebarn og stolt, stolt mamma

Lånt bilde fra nøstebarn.
Endelig! Strikkebok nummer to fra Kathrine Gregersen er ute i butikkene. Strikk meir til nøstebarn. Gjett om jeg har gledet meg til den? En fin, fin strikkebok med mange fristende oppskrifter. Katrine Gregersen er opptatt av gode bruksplagg og enkle oppskrifter som det er kjekt å strikke. Det klarer hun. Jeg har ikke tall på hvor mange votter og sjal jeg har strikket etter oppskrift fra Strikk til nøstebarn. I Strikk meir til nøstebarn er det flere oppskrifter til barn og voksne enn i den første boka. Det er flere plagg jeg godt kan tenke meg å strikke!

Men det jeg helt klart har gledet meg mest til er å se denne unge herremannen i boka.
Det er nemlig min lille gutt som har vært modell. Stolt! Det var veldig gøy å bla i boka for første gang sammen med ham og se reaksjonen når det ene bildet etter det andre dukket opp. Det er stor stas å vise den frem til venner og familie. Han står modell for Finjakka, Dyffelcoat og Fiskarhals. Vi har gått flere turer i Ravnedalen etter fotograferingen og hver gang peker han på steintrappa og sier:
Smiiil!

Finjakka

Fiskarhals


Dyffelcoat
Du kan lese mer om og fra Kathrine i bloggen Strikk meir!
Ha en fin kveld.

lørdag 30. august 2014

På tampen av sommeren...Jeg har endelig gjort ferdig et par av sommerens prosjekter. Det har vært en sommer med mye halvferdige strikke- og hekletøy, men sånn blir det fort når sola skinner og været er fint. I sommer heklet jeg en pute som kan varmt anbefales. Det var morsomme ruter å hekle. Kanten rundt fant jeg i en gammel heklebok. Forsiden har vært ferdig i lange tider, men så var det å finne frem symaskinen og sy på baksiden....det tok sin tid! Det ble rosa stoff med hvite prikker. Du kan finne oppskriften på blomsterrutene på denne fine heklebloggen.

Det ble også en heklet katt med kjole i sommer.  Kjolen er laget etter eget hode og ble ganske god i formen. Den ble lett å ta av og på med små fingre. Jeg har heklet katten før og du kan lese mer om den her.Jeg er i gang med to nye strikketøy og synes det er helt greit at det regner ute og jeg kan kose meg inne med stearinlys og strikketøy. Det har vært en hektisk august med barnehageoppstart og ut i jobb igjen etter nesten to år hjemme... Spit skrev i et innlegg at man måtte bli venn med hverdagen. 
Det synes jeg var en fin måte å si det på. 
Ha en fin kveld!

tirsdag 15. juli 2014

Genser til sjøsSommer, sol og sjø hører sammen ! Det er godt at minstemann deler begeistringen min og fryder seg over å få styre, fortøye og ordne i båten. En tur med Danskebåten er heller ikke å forakte, spesielt på en varm sommerdag der man kan sitte på dekk å sole seg! 

Det maritime strikketøyet som jeg startet sommeren med her har blitt sommerens mest brukte plagg. En stripete sjømannsgenser i tynn bomull. Det ble litt av et trøblete strikketøy, for da det var en arm igjen å strikke oppdaget jeg at den ble for liten. Når jeg først hadde kommet så langt, strikket jeg den ferdig og nå er den gitt bort til ei venninne som har en hjerteknuser på 1,5 år. Den passet perfekt. Jeg begynte på genser nr to som jeg strikket større og økte litt annerledes i raglandøkingen (den er strikket fra toppen og ned). Det ble litt hodebry for det så ut som om formen ikke ble helt god, men jeg strikket bare på og det ble en ny yndlingsgenser...helt til jeg vasket den...krise. Det blå garnet farget noe fryktelig og smittet over på det hvite. Jeg holdt på å gi opp helt til et lyst hode i en strikkebutikk sa at det er jo bomull. Vask den på 60 grader. Det var verd et forsøk og det fungerte. Den hvite fargen blir aldri like fin som den var. Den går mot lyseblå, men hvis jeg ikke holder noe hvit helt opptil genseren så ser du det ikke. Sånn kan det gå med bomullsgarn...


Strikkefakta
Oppskrift: Pigeon av Helga Isager
Pinne:2,5-3
Garn: Isager bomull
Forandringer: Jeg legger ikke ut så mye i raglandsøkningen 
for da synes jeg genseren blir for vid i fasongen.


Alle har vel drømmar 
om å setta seil,

kryssa hav og strømmar 

med aent enn ein mail,
ri den kvite båre,
- vind og salt i håret -,
bare ta av gårde,
aldri styra feil.
(Vamp)
torsdag 3. juli 2014

Sommerlue på fjellet


I juni hadde vi en ny tur over fjellet til hjemplassen til far i huset. Dimmelsvik i Kvinnherad. Det er en flott biltur over Haukeli og med Kardemomme by og Hakkebakkeskogen på full guffe, så går det bra med minstemann også selv om det er en lang tur. Vi hadde noen fantastiske pauser i flott natur. Fossene var helt enorme etter snøsmeltingen. Litt kjølig var det, og da var det godt at jeg hadde med den siste lua jeg har strikket. Det er samme modell som vårlua som jeg strikket tidligere og jeg er så glad i formen på den lua. Du kan lese om den her. Denne gangen har jeg strikket den i tynn, tynn lysegrå alpakka 1 Isager og gul Tvinni Isager. Den er tynn og passer fint som en vår/sommer/høst lue. Dette er en mammafavoritt og kommer til å bli brukt mye på kjølige dager.


Pappakos!
For et vakkert land vi bor i!

mandag 16. juni 2014

Sommerjakker i bruk
Her er strikkejakker i bruk selv om det er sommer. Vi har hatt veldig varme og fine dager på Sørlandet, så det er ikke så mange dager de har vært på. Heldigvis! De to søte små studerer insekter i dyreparken. Det kan være like spennende som løver og apekatter!

Den lille venninnen vår har på seg en Bellajakke. Gult var helt mitt i blinken til henne og  du kan lese om jakka her. Lillegutt har en Crocusjakke på som er strikket i to tynne tråder. Lysegult og grått. Det gir et fint spill i fargen. Du kan lese om jakka her. Det ble ikke noe nytt i dette innlegget for jeg strever med det maritime strikketøyet som jeg lurer på om jeg må rekke opp og begynne på igjen for tredje gang. Hvor mye tålmodighet har jeg? Ganske mye, men...


Ha en fin sommerdag!onsdag 4. juni 2014

Maritimt strikketøyVi har hatt noen fantastiske sommerdager både i Kristiansand og Kragerø. Håper dette bare er starten på en sommer med mye godvær! Strikketøyet er med på brygga og jeg har riktig så maritimt strikketøy i bomull på  pinnene for tiden! Jeg tror det blir bra. Det flommer ikke over av ideer til sommerstrikk, men strikketøy må man ha.
Bildene er fra en stille kveld på brygga i Kragerø. Flere kvelder på rad har vi sittet ute og lyttet til fuglesangen og vi har ikke lagt oss før fuglene har sluttet å synge. 

Herlige sommerkvelder.


Har du et sommerstrikketøy?


lørdag 31. mai 2014

Hentereisegave


Når venner skal på hentereise og hente sitt etterlengtede barn, så må det strikkes! En av de fineste gavene vi fikk da vi hentet vår lille gutt var en koffert med hjemmestrikket vest, hjemmesydd bukse og jakke og fin figur med mor og barn. Det var veldig koselig at gavene lå i en koffert isteden for å pakke dem inn. Koffert til  den store reisen... Noe av det beste med denne gaven var også at vi fikk den på døra rett før vi skulle dra da forventningene og spenningen var som størst. Jeg hadde planer om å strikke en jakke og et teppe, men så ble det mer...


Det ble en jakke i lysegrønn alpakka som jeg er veldig glad i og har strikket to stykker til min lillegutt. Jeg brukte en grønn tråd Alpakka 2 fra Isager og en tynn grå tråd Alpakka 1 fra Isager. Du kan lese mer om denne jakka her.
Lue måtte det jo også bli etter at jeg strikket vårlua som fungerer så godt om våren og en kald sommerkveld. Du kan lese om den her. Jeg visste at de hadde et stoff på Panduro som bare ville passe kjempegodt til jakka og lua....så da ble det en enkel bukse med strikk i livet og beina.


Så var det teppe, da. Det er strikket i silkeull fra Nøstebarn og egner seg godt som ett sommerteppe. Mykt og ikke så varmt. Det er strikket på strikkemaskin og har en heklet blondekant rundt. Jeg er veldig glad i fugler for tiden og synes den oransje fuglen passet fint som pynt på et gutteteppe.


Så var det noen gode ord. Dette lille diktet fikk jeg før vår store reise og jeg synes det passer så godt til en blivende adoptivmamma. Esken kom jeg over på Søstrene grene og synes den var fin, men jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke den til. Plutselig kom jeg på at jeg kunne bruke den som en "ramme" og da fikk jeg jo med et lite lam også. Hvis du ikke har lest bloggen min før, så skjønner du hvorfor jeg har brukt et lam til dette diktet dersom du leser her.


Lykke til på den store reisen...