søndag 25. januar 2015

Kaffepause


Jeg er og forblir en kaffekjerring og denne kaffekoppen ropte etter å bli heklet! Den var jo til ullungen, men det spørs om den ikke bare blir stående på kaffemaskinen! 
Jeg må bare snakke litt kaffe! Til 40-års dagen fikk jeg Jura kaffemaskin. En nett liten automatisk kaffemaskin som kverner bønnene for hver kaffekopp. Det er ikke rart kaffen blir god! Selv om jeg faktisk har hatt en del tull med maskinen og har hatt noen reparasjoner, angrer jeg ikke på kjøpet for kaffen er så god! Når strikkepinnene går varme, er det veldig fint å bare trykke på en knapp og få en rykende, fersk kaffe. 
Hverdagslykken kan ligge i en god kaffekopp!


Dersom du kjenner lysten til å hekle en kaffekopp, kan du finne en veldig grei oppskift her.


Ha en veldig god uke og nyt hver kopp kaffe!

søndag 18. januar 2015

Liten kurv i bestemorruterLitt hekling blir det innimellom og da jeg kom over den fine bloggen This little street, måtte jeg bare prøve på en heklet kurv i bestemorruter. Det var et veldig greit kveldsarbeid. Fem bestemorruter som hekles sammen til en kurv og fin bruk av restegarn. Kurven ble fòret med et bomullsstoff med flisselin for å få det litt stivere. Kurven kan brukes til litt av hvert, men her i huset blir det vel helst brukt til et lite strikketøy!
Det er en grei fremgangsmåte med bilder her.


Her er kurven uten fòr og hank.


Fòret sydde jeg på for hånd rundt kanten. 
Kanskje det kan være en fin gave til små jenter også?Vår, vår kom til meg!

søndag 11. januar 2015

Ny favoritt!


 Jeg har strikket Nora vottene med bladmønster fra den nydelige boka: Stilfull strikk, av Lene Holme Samsøe. Det er votter jeg har gledet meg til å strikke etter alle strikkejulegaver var ferdige... De er nydelige i boka og innfridde forventningene. Jeg synes de ble lekre! 


De er strikket i dobbelt tynt ullgarn og jeg gikk ned et halvt nummer på pinnene. Det var litt styr å komme inn i mønsteret så den ene votten ble nesten strikket to ganger. Det var ikke vanskelig mønster, men litt lite oppmerksom og plutselig hadde jeg felt for seint til tommel og oppdaget det ikke før votten var ferdig.  Det blir helt sikker flere Nora votter for det var gøy å strikke dem og de har god form!


Jeg liker veldig godt utlegget til tommelen som blir et blad..fin detalj!


Ha en fin kveld!

fredag 2. januar 2015

NAJA og godt nytt år
I romjula måtte jeg ha et nytt strikketøy etter julegaveproduksjonen. Det ble en lue med navnet NAJA  (Naja er navnet på en slange og det passet egentlig bra til denne lua med flettemønster som snor seg i alle retninger) fra den fine boka Stilfull strikk av Lene Holme Samsøe.
På dette bildet har jeg akkurat startet på vrangborden, men lua er strikket på pinne nr. 10! Det har jeg ikke strikket med før og jeg har kjent det godt i skuldrene i flere dager etterpå! Det var tungt å strikke på så tykke pinner... Garnvalget ble Puno fra Rauma i en lys farge med gull. Litt gull og glitter er jo fint i begynnelsen av et helt nytt år! Lua ble lett og god, men stor/fyldig og litt uvant å ha på...


Stjerneskudd var den store, magiske oppdagelsen her i huset på nyttårsaften.
Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år med mange gode strikkepauser!