tirsdag 21. februar 2017

Det vakreste jeg har strikket...Endelig har jeg fått tatt bilder av det som må være det fineste jeg har strikket! Rosejakke til lillejenta mi som heter Rose. Det er en enkel rillestrikket jakke med en stor og overdådig rose på ryggen! Teknikken heter gobelinstrikk og er en veldig morsom teknikk med uendelige muligheter! Du kan stikke både rillestrikk eller glattstrikk. Det var den fine vepsejakka til Monstermønster som satte meg på idéen om en rosejakke. 

Jakken er en helt enkel rillejakke med raglandsfelling og rosemønsteret er et klassisk gammel broderimønstre med noe justeringer. Mønsteret fant jeg  her
Hvert kryss er 2 masker x 2 riller.  
Jakka er strikket i Hverdags fra DSA og rosen er strikket i rester fra alpakkalageret mitt. 
Det er et tålmodighetsarbeid, spesielt fordi du sitter med mange små nøster i alle de forskjellige fargene. Det blir mange tråder å holde orden på, men det er et strikketøy som er vanskelig å legge bort fordi det er så gøy å se hvordan det blir etter hvert som mønsteret vokser.


Medaljens bakside er helt klart festejobben når du er ferdig! Puhh, det tar sin tid. Det er også lurt å feste en del etter hvert slik at du får vekk litt løse tråder og ikke får hele jobben til slutt.
Navnet Rose inspirerer en strikker, så jeg måtte jo også strikke en lue med roser på. Dette er kulelua fra ministrikk og jeg synes den er så søt på små jenter. Rosene er heklet og med blader på båndet ble dette en ordentlig roselue.
Nå er vinterferien her og vi koser oss i dyreparken. 
Ha en fin kveld.