mandag 28. desember 2015

SetesdalkofteSetesdalkofta er ferdig og i bruk. Nok en gang klarte jeg å strikke kofte til meg selv som godt kunne vært en størrelse mindre. Grrr... Jeg er veldig fornøyd med fargen og mønsteret, og det er deilig å være ferdig med enda et stort prosjekt, men den ble stor, spesielt rundt rundfellingen...nok av plass. Neste gang jeg skal strikke kofte med rundfelling, må jeg helt klart strikke ovenfra og ned. Jeg ser for meg at det er lettere å se hvordan størrelsen blir og prøve den underveis?


Strikkefakta:
Oppskrift: Rauma rundfelling voksen hefte 225R
Garn: Finull
Pinne: 2,5 og 3
Størrelse: L


I jula gikk turen til svigerfamilien i Dimmelsvik i Hardanger og der er det ikke vanskelig å ta fine bilder. Vi fikk en dag med veldig fint vær, og tok en tur til den fine kirken i Rosendal.

Prikken over ièn var å få en fin strikkebok fra Rosendal i julegave...
"Garnglede" av Turid Lindeland er en fin bok med masse inspirasjon!


Vi koser oss med julesnø som snart forsvinner og besøk av julebukker på døra.
 Ha en fin romjulskveld.

mandag 30. november 2015

Gi bort!

Jeg ønsker å gi bort en vakker strikkebok. Den kom dalende ned i postkassen og siden min bokhylle med strikkebøker begynner å bule i alle retninger, tenkte jeg at jeg ville glede noen andre med denne fine boka. Det er en vakker bok med mange fine modeller i mykt og deilig garn.

Regler:

*En kommentar på innlegget gir ett lodd
*Blir du også følger av bloggen gir det ett lodd
*Linker du til gi-borten på bloggen din får du ett lodd (Du kan gjerne bruke det øverste bildet) 
Du kan altså få tre lodd totalt. Skriv i kommentarfeltet hvor mange lodd du tar.Du trenger ikke å ha blogg for å ta lodd. Alle er hjertelig velkommen!
Vinneren trekkes i begynnelsen av 2016!
(Det er jo ikke lenge til...)
Her er det mange fine strikkeprosjekter for 2016!

lørdag 24. oktober 2015

HøstfletterMinstemann har fått ny strikkejakke. Denne gangen ble det jakke med fletter fra Sandnes garn. Jeg har strikket i Lanett for å se om dette garnet kan holde seg litt bedre og ikke nuppe så mye. Jeg har en gutt som bruke tøyet hardt  og alt strikket tøy blir fort nuppete og stygt. Det er rart å se hvordan noen mennesker får mye nupper på ulltøy og andre ikke får en nupp. Vi har ei lita venninne som har fått en del strikket tøy i samme garn som min sønn, og det ser ut som om hans tøy er brukt i mange år og hennes tøy er like fint som nytt! Jeg har lært at garn som er en blanding av ulike fiber nupper mer enn "rent" garn, men jeg har ikke funnet noe fasit på dette. Det er vel bare å prøve ut diverse forskjellig garn, og det er jo helt greit! Jeg er også en "nupper" så problemet er irriterende kjent. Vi er godt kjent med nuppefjerneren. Har du noe erfaring med dette?


Strikkefakta
Oppskrift: Jakke med fletter, nr. 14, fra Kolleksjon for søtnosene våre fra baby til småskolene, Sandnes garn.
Garn: Babyull Lanett
Pinne: 2,5 og 3
Størrelse: 4 år


Jeg holder jo egentlig på med setesdalkofte til meg selv, men blir stadig fristet til små omveier og setter i gang med det ene lille prosjektet etter det andre. Nå er det bare stolperad igjen på setesdakskofta så jeg må jo få gjort den ferdig. En av disse småprosjektene er hals fra Klompelompe boka. Det ble et deilig plagg. Jeg strikket i Big merino fra Drops, og den ble utrolig myk og god! Siden jeg strikket på pinne nr.4, ble den litt liten. Jeg må nok bare strikke flere av disse. Pannebandet på de øverste jakkebildene er også fra Klompelompe boka. Kjekkaspannebånd i tynn merino.Grønt er skjønt. 
Ha en fin kveld.


torsdag 24. september 2015

Ugle med gratis oppskift

Når høsten kommer og strikkekveldene blir lengre, må jeg bare hekle litt innimellom. Det er godt å ha litt annet arbeid når man holder på med koftestrikking... Ugler er herlige fugler og da jeg kom over denne oppskriften, var det bare å sette i gang. Ugla har to sider: en våken side og en sovende side! Det er en perfekt oppskrift til slanking av garnlageret, og jeg har plukket fra de fineste restene som alpakka og mohair. Den er fylt med karet ull og ble veldig lun og myk. Oppskriften er enkel, grei og gratis! Den er fra Du store alpakka og du finner oppskriften her.
                               God morgen                                                    God natt

...eller det er vel kanskje god natt og god morgen for nattdyret.

Ha en fin kveld.

søndag 13. september 2015

Tre nøtter til AskepottJeg strikker egentlig på setesdalkofte til meg selv, men det dukker stadig opp fristende småprosjekter så det går ikke så fort. Det er jo ikke så rart jeg blir fristet når det kommer ut fine bøker som Eventyrvotter av vottelauget. Lekker bok med votter som er inspirert av eventyr som Bukkene Bruse, Geitekillingen som kunne telle til ti, Tornerose...helt etter mitt hjerte!


Jeg måtte begynne med Tre nøtter til Askepott. Tenk at det finnes votter med den tittelen. Hele barndommens god minner kommer tilbake! Det beste med denne oppskriften er at du kan velge og vrake i motiver og lage din egen utgave. 


Jeg synes mønsteret på tommelen var litt kjedelig så jeg har laget mitt eget mønster med initialer, fugl og hjerter. Strikkefakta:
Oppskrift: Boka Eventyrvotter fra vottelauget
Størrelse:4 år
Garn: Finull
Pinne:2,5
Forandring: Eget mønster på tommelen


Det neste par ut er Nattergalen som jeg strikker i Sandnes Per Gynt. Det blir gode og varme damevotter.


Det bøtter ned med regn utenfor ruta og her er det innesøndag og nybakte kanelsnurrer.
 Høsten er her.
Ha en fin søndag!

onsdag 19. august 2015

Marius genser med rådyrEtt av sommerens strikketøy har vært Marius genser med rådyr. Det er vel det nærmeste jeg kommer Marius genseren, men man skal aldri si aldri... Jeg har tilføyd en del på denne genseren. Det ble en bord nede på arm og bol, og jeg valgte å strikke genseren med lus. Det er første genseren jeg strikker i Sandnes tynn merinoull og det blir ikke den siste. Deilig og mykt garn. Jeg hadde egentlig planer om å strikke den ordentlig skogsgrønn, men Sandnes tynn merino er stort sett i duse og litt sotfargede nyanser. Da falt valget på gult! Det lille hekla rådyret måtte jeg jo ha med på bildet. Du kan lese mer om det her.

Strikkefakta
Størrelse: 4 år(strikket armer og bol litt lengere)
Garn: Sandnes garn tynn merinoull
Pinner: 2,5 og 3
Forandringer: Strikket lus og ekstra mønster rundt armer og bol.Da sommerferien gikk mot slutten, hadde vi en veldig fin tur med damplokomotiv på Setesdalsbanen. Det var som å gå inn i en annen tid. Alt var godt vedlikeholdt og stemningen var stor. Jeg liker når livet byr på tilfeldige koblinger som å strikke Setesdalskofte (som er mitt neste prosjekt) på Setesdalsbanen.Ha en strålende kveld og takk for alle hyggelige kommentarer. Det er stas!

onsdag 22. juli 2015

Heklet sommerpute med roserI fjor sommer heklet jeg en sommerpute, og det var et koselig sommerarbeid med fråtsing i fine sommerfarger. I vår kom jeg over en rosepute i den fine heklebloggen Dada`s place  og bestemte meg for å lage sommerpute 2015. Kanskje dette blir en årlig sommertradisjon? Jeg fant ikke noe mønster så jeg har heklet etter bildet og brukt det jeg har av restegarn i bomull. Her er puta sammen med fjorårets pute som du kan lese mer om her.


Rund kanten har jeg heklet en bobleblonde, og på baksiden har jeg sydd på et gult og hvitt smårutete bomullsstoff.
Det passet fint med en rosepute i år, for jeg tror jeg har hatt roserekord i den lille hagen min. Jeg har aldri hatt så flott blomstring før og det gleder en roseelsker!
Ha en fin sommerkveld selv om varmen uteblir...iallfall her på Sørlandet!

fredag 17. juli 2015

Hivohoi med ny Pinky-genser
Kaptein Sabeltann er vanskelig å unngå når man bor så nærme dyreparken... 
og i år har interessen eksplodert. Vi går planken og roper stadig" HIVOHOI" så høyt vi kan! Sommerens blomullsgenser ble derfor Pinky-genser. En genser med trekvart arm og  åpning med knapp i halsen. Denne gangen har jeg strikket i mandarin petit som jeg faktisk hadde liggende.(Hurra! Jeg har fått brukt litt garn fra garnlageret....som er stort!) Jeg liker veldig godt dette bomullsgarnet. Det er mykt, behagelig og farger ikke av i vask! Trekvart arm er utrolig praktis på en 4-åring som skal utforske det store hav!


Pinky...den lille gutten som drømmer om å bli sjørøver når han blir stor.Strikkefakta:
Oppskift: En tilpasset utgave av Pigon av Isager
Garn: Mandarin petit
Pinne: 3
Størrelse: 4 år


På utkikk etter Greven av Grals seglskute! 

mandag 13. juli 2015

Rosegelè - sommeren på glassEtt av sommerens høydepunkt er å lage og spise rosegelè. Ja, rosegelè. Det lukter rose og det smaker...ja, rose, og det er som å få en bit av selve sommeren på tunga! Det er to år siden jeg lagde det sist så lykken var stor da huset ble fylt av lukten av rosegelè. I fjor måtte jeg sprøyte rosene som var hardt angrepet av div småkryp, men i år har det virkelig vært en god rosesommer i hagen. Flotte, bugnende roser som klarte seg uten sprøyting. Jeg har alltid vært veldig glad i roser, og selv om hagen ikke er så stor så har jeg har maaaange rosebusker. Det er flest gamle historiske roser med mye lukt som egner seg god til rosegelè. 


Sommerfrokosten kan ikke bli bedre enn rosegelè på god brie med ferske jordbær på toppen...sammen med en god kopp kaffe selvfølgelig.

Kanskje du vil prøve? Her er oppskriften.

Rosegele’


1 hardpakket litermål med roseblader(duftende roser)
1 liter vann
1 kilo sukker
1 ts sitronsyre
1 pose Certo

Plukk kronbladene fra tørre roser. Ha dem i bolle. Kok opp en liter vann. Slå det over rosebladene. La det trekke en snau time. Siles oppi en kjele. Kokes sammen med 1 kilo sukker og 1 ts sitronsyre. Ta av varmen og rør i 1 pose Certo. Ha det på glass, og la glassene stå uten lokk til det har stivnet.Så noen rosebilder(får ikke nok av det):

I år har det blomstret så mye at Constanse spray kom opp gjennom terrassebordene.


Det er deilig å kunne frotse i roser og lage nye buketter hele sommeren. Marikåpe, lavendel og erteblost er favorittene sammen med roser.
Ønsker deg en fin rosekveld.