fredag 27. februar 2015

Finaste vottane


Dette blir vel det siste paret votter for denne gang. Finaste vottane heter de i boka Strikk meir til nøstebarn, og det er de! Tynne, fine vårvotter som sitter godt og gir et godt gripetak for små hender. De er strikket i tynn ull på pinne 2,5. Striper er en favoritt og med en heklet stjerne synes jeg det ble fine vårvotter.Vottene er en perfekt måte å få brukt litt restegarn...og det har jeg enorme mengder av. 
Garnet er rester etter en genser jeg strikket i oktober som ofte er i bruk.
 Du kan lese mer om genseren her.


Strikkefakta
Oppskrift: Strikk meir til nøstebarn
Garn: Tvinni fra Isager(2-tråds ull)
Pinner:2,5
Hva ville jeg gjort annerledes: Strikke strammere vrangbord

søndag 22. februar 2015

Ridderlue


Ny lue til ullungen!
 Denne gangen ble det en ridderlue i grått. Det ble en morsom lue, men formen...hmmm. Det ble ingen barnehagelue iallfall. Den går godt ned i nakken og det er jo fint, men det gjør også at den glir opp over ørene og det er jo ikke bra for en som stadig har vondt i ørene. Lua ble veldig populær hos ullungen, for jeg ser at han stadig går og finner den frem selv når vi skal ut. Det er jo gøy! Jeg har garn til en lue til så jeg får vel strikke en til som ikke går så langt ned i nakken og sitter litt bedre rundt ørene.


Oppskriften fant jeg i boka Voksne ingen adgang fra Pickles. Det er første plagget jeg strikker fra Pickles og nå er jeg i gang med en indianergenser fra sammen boka. Jeg tror den blir veldig fin. Inntrykket så langt er at størrelsene er små og man må gå opp i størrelse? Kanskje du har samme erfaring?


Ha en strålende strikkekveld!søndag 15. februar 2015

Alle hjerters dag
Alle hjerters dag...Valentinsdagen.....Amerikansk dag som handelsstanden har trykket til sitt hjerte. Det har ikke vært en dag vi har feiret, men jeg må innrømme at de siste årene så har denne dagen snike seg inn og blitt vår dag også. En anledning til å si at jeg er glad i deg og gi en liten oppmerksomhet. Man skulle jo ikke trenge det, men det er jo fin å bruke en hver anledning. I år har Mannen hatt jobbehelg, så det ble flere kvelder til rådighet, og jeg fant frem tegnesaker, som jeg burde gjøre mye oftere for det er ingenting jeg kobler mere av med enn tegning, og satte i gang.
  You light up my life 
ble teksten på det ene kortet.We love you soooooo much

En hjertehilsen fra mamma og ullungen til pappa.Papirremsen inni hendene som skal illustrere hvor glad vi er i ham er tatt fra et gammelt notehefte. 
Søt musikk....


Inspirasjonen til å legge vekk strikketøyet og lage kort fikk jeg av min kjære som kom med en nydelig bukett to dager før alle hjerters dag fordi han skulle jobbe så mye i helga og ikke kom til å rekke å kjøpe bukett på selve dagen...


...så etter kveldvakten lå dette og ventet på ham.


Ønsker deg en fin kveld!mandag 2. februar 2015

Egovotter


Da ble det et par votter til meg også! Jeg har gitt bort det første paret med Nora votter med blad mønster som du kan lese om her, og da var det bare å sette i gang med nye Nora votter! Jeg er ikke et vintermenneske og lengter alltid etter den lysegrønne våren. Fargevalget var derfor ikke vanskelig. Håpet er lysegrønt! Vottene er strikket i dobbel tynn ull og er en morsom vott å strikke!