fredag 23. desember 2016

Putty julekjole


 Nå er julekjolen klar og juletreet pyntet.
Det har vært et fint strikkeår med mulighet og grunn til å strikke masse jentetøy. 
Julekjolen er Puttykjolen fra Sandnesgarn. Den er strikket i str. 2 år(litt lengere både på armer og skjørt) og er strikket i Lanett. Lua er størrelse 9-12 mnd. og ble liten så jeg heklet på en ekstra blondekant. Vottene er Finaste votter fra Strikk meir til nøstebarn, og vi har allerede mistet en vott så det er bare å sette i gang med en vott til.


 Et lite julehjerte på snora i lua.God jul!

torsdag 1. desember 2016

AdventskjoleI dag har vi åpnet første luke i adventskalendere.
 Jeg gleder meg til en advent med to små i huset! Så gjelder det å ikke legge lista for høyt og å være til stede og se de små tingene som flyr forbi.

Adventskjolen er ferdig og allerede i bruk. Det ble en dansekjole fra Ministrikk og den er strikket i Baby silke fra DSA. Den ble myk og deilig og det ser ut til at garnet holder seg fint. Det er et fantastisk garn å strikke med! Litt fingerterapi.
Kjolen er strikket i str. 3-4 og passer perfekt til min lille toåring så jeg synes oppskriften er liten i størrelse, spesielt fra halsen og til rysjen.


Så fin er adventsfargen i riktig lys...


Det tok ordentlig av med bygging av pepperkakehus i år. Virkeligheten er jo selvfølgelig mye mer kaotisk enn det ser ut på bildet. Det ble både hyling, sukkersjokk og søling, men vi kom i mål. De to små husene laget jeg etter leggetid...helt alene...mor-kreativitet...det må til innimellom.