tirsdag 21. oktober 2014

Oktoberjakke
Vi er allerede langt ute i oktober og de varme ullplaggene er tatt i bruk. En ny oktoberjakke har også blitt ferdig. Jeg kjøpte det fine garnet for over et år siden. Et ullgarn fra Rowan som heter Colourspun. På en tur til Gimle gård kom jeg over et tre med de samme fantastiske, fine høstfargene som garnet. Det er moro når man endelig får strikket noe av garnet man kjøpte bare fordi det var så fint!Jeg fikk også prøvd ut et av mønstrene i den nye boka Strikk meir til nøstebarn.


Det ble jakke med glidelås som det er bilde av på forsiden av boka. Jeg er veldig fornøyd med formen og den var enkel og grei å strikke. For å få fram fargespillet i garnet på best mulig måte, brukte jeg vrangstrikk.


Den kjedeligste jobben er jo helt klart å klippe opp jakka og sy i glidelås. Jeg kjente at det var lenge siden jeg hadde klippet i et strikketøy, men da jeg først kom i gang så gikk det helt fint. Jeg sydde glidelåsen i for hånd. Selv om jeg er veldig glad i knapper så er det veldig praktisk med glidelås i ei jakke til en treåring.  Det ble nok garn til en lue og jammen kom det ikke en liten rev på ryggen også.  Dette kommer til å bli et bruksplagg.
Høsten er vakker! Her står vi på brygga i Kragerø og ser på soloppgangen.

mandag 6. oktober 2014

3-stjerners genser


,

 Da ble det enda en Pigeon genser av Helga Isager. Jeg er så glad i denne modellen, og strikket i tynn ull så er den veldig anvendelig. Jeg liker også veldig godt at den er strikket fra toppen og ned. Gøy måte å strikke raglandsgenser! Vil du se flere utgaver av denne genseren så kan du se her og her og en jakkeutgave her.


I utgangspunktet var jeg veldig fornøyd med fargevalget, men da den ble ferdig var den litt kjedelig. Den trengte det lille ekstra, og jeg falt helt for stjernene som jeg fant oppskrift på i den nye, fine boka Strikk meir til nøstebarn. Det gjorde genseren til en 3-stjerners genser og mor ble fornøyd.


I høstferien var vi på Skallerup feriesenter for første gang. Det var deilig! Fin strand, bondegård med hesteridning, badeland, lekeland, SPA, fin hytte og bare fryd! Dit kommer vi til å reise igjen!

Her blåser høstvinden utenfor ruta og i sofakroken lokker et nytt strikketøy.
Ha en fin høstkveld.