fredag 8. mai 2015

Nordlandskofte og lammevakt

 Endelig er jeg ferdig med nordlandskofta til ullungen! Den har vært på pinnene leeeenge, og til sammen har jeg sikkert strikket den to ganger. Det har vært et "inni-mellom-strikketøy", og målet var å ha den ferdig til 17.mai. Side jeg er halvt nordlending, synes jeg det var på sin plass at minstemann i huset skulle ha nordlandskofte og så er den veldig fin. Mønsteret er fra Rauma og er et ordentlig 80- tallsmønster der bolen er like bred som den er lang og armene er veldig vide. Jeg har gjort både armer og bol ganske mye smalere. Da jeg var ferdig, oppdaget jeg at jeg godt kunne strikket en mønsterbord til i lengden. Ja, ja, den får vare så lenge den kan, og så får jeg heller strikke en til for ullungen kledde kofta godt! Jeg gleder meg til 17.mai når jakka skal tas i bruk sammen med den nye bunaden. Det kan godt være at det kommer et innlegg til etter 17.mai med bilder av jakka i bruk!
  

Strikkefakta: 
Mønster: Nordlandskofte str. 4,6,8,10 og 12 år fra Rauma
Garn:Mitu
Størrelse: 4 år (med mye tilpassing)
Pinner: 2,5 og 3


Det var jo litt komisk at jeg skulle knipse bilder av kofta og sauefamilien i Schleich plastdyr (mors yndlingsleker) fordi en uke etterpå hadde vi verdens søteste lam i stua. Jeg fikk være barnevakt en kveld for et lite kopplam som bare er noen dager gammelt.
 Har du sett noe søtere?


Kopplammet er nummer tre i søskenflokken og fikk ikke melk av mor. Da må bonden trå til med melkeflaske og mye barnepass. Det er matmor som har strikket genser til ullgullet. Mønsteret heter Voff og er hentet fra "Islandsk strikk". Det er ikke alle kopplam som får så fin genser og varmen gjør godt på den lille kroppen. Bleie må man jo også ha når man er liten, og jeg kan bare fortelle at det er ikke så enkelt å skifte bleie på et lam selv om det er up and go! Varm melk på flaske var nydelig, og det skulle helst ligge i fanget og sove...
En fin barnevaktkveld ble det og helt klart vårens vakreste eventyr!Nå er det nordlandkofte til mor som er på pinnene. Moro!


11 kommentarer:

 1. Nydelig kofte til gullungen.
  Klem

  SvarSlett
 2. Heldige lille Kopplam som får så god omsorg! Nydelig kofte! Her snør det i øyeblikket så det kan vel bli bruk for kofte til 17.mai.

  Fortsatt god helg!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var veldig gøy å ha et kopplam i stua! Her er det også surt og kofte kommer godt med. Jeg liker godt kofte over bunaden. De går godt sammen.

   Slett
 3. Nordlandskofta er fin! (Og vel ikke så ofte å se på sørlandet?) det blir fint til søttende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke så ofte du ser Nordlandskofta her nede, men jeg har røtter fra Helgeland og føler tilhørighed. Så er den jo så fin med sine bølger....

   Slett
 4. Kjempefin kofte, gleder meg til bilder av kofta i bruk :)
  Så søtt et lite lam, ikke hverdagskost å ha et slikt i stua!

  SvarSlett
 5. Tusen takk. Vi besøkte "vårt" lam igjen i går og føler vi virkelig har fått ta del i vårens små under!

  SvarSlett
 6. Kjempefin kofte! Blir gøy å se i-bruk-bilder. Og så så morsomt å være lammevakt!

  SvarSlett
 7. Kjempefin kofte og koselige bilder! :-)

  SvarSlett
 8. Så skjønn ^_^ Både lille lammet og nydelige strikkeplagg. Fantastisk flott kofte med mye arbeid og omtanke bak. Du er kjempeflink! Jeg kan ikke montere, så her går det i lette løsninger som raglan..

  Tenker det var stor stas for alle å kunne passe på lille gjesten.

  SvarSlett