onsdag 22. juli 2015

Heklet sommerpute med roserI fjor sommer heklet jeg en sommerpute, og det var et koselig sommerarbeid med fråtsing i fine sommerfarger. I vår kom jeg over en rosepute i den fine heklebloggen Dada`s place  og bestemte meg for å lage sommerpute 2015. Kanskje dette blir en årlig sommertradisjon? Jeg fant ikke noe mønster så jeg har heklet etter bildet og brukt det jeg har av restegarn i bomull. Her er puta sammen med fjorårets pute som du kan lese mer om her.


Rund kanten har jeg heklet en bobleblonde, og på baksiden har jeg sydd på et gult og hvitt smårutete bomullsstoff.
Det passet fint med en rosepute i år, for jeg tror jeg har hatt roserekord i den lille hagen min. Jeg har aldri hatt så flott blomstring før og det gleder en roseelsker!
Ha en fin sommerkveld selv om varmen uteblir...iallfall her på Sørlandet!

fredag 17. juli 2015

Hivohoi med ny Pinky-genser
Kaptein Sabeltann er vanskelig å unngå når man bor så nærme dyreparken... 
og i år har interessen eksplodert. Vi går planken og roper stadig" HIVOHOI" så høyt vi kan! Sommerens blomullsgenser ble derfor Pinky-genser. En genser med trekvart arm og  åpning med knapp i halsen. Denne gangen har jeg strikket i mandarin petit som jeg faktisk hadde liggende.(Hurra! Jeg har fått brukt litt garn fra garnlageret....som er stort!) Jeg liker veldig godt dette bomullsgarnet. Det er mykt, behagelig og farger ikke av i vask! Trekvart arm er utrolig praktis på en 4-åring som skal utforske det store hav!


Pinky...den lille gutten som drømmer om å bli sjørøver når han blir stor.Strikkefakta:
Oppskift: En tilpasset utgave av Pigon av Isager
Garn: Mandarin petit
Pinne: 3
Størrelse: 4 år


På utkikk etter Greven av Grals seglskute! 

mandag 13. juli 2015

Rosegelè - sommeren på glassEtt av sommerens høydepunkt er å lage og spise rosegelè. Ja, rosegelè. Det lukter rose og det smaker...ja, rose, og det er som å få en bit av selve sommeren på tunga! Det er to år siden jeg lagde det sist så lykken var stor da huset ble fylt av lukten av rosegelè. I fjor måtte jeg sprøyte rosene som var hardt angrepet av div småkryp, men i år har det virkelig vært en god rosesommer i hagen. Flotte, bugnende roser som klarte seg uten sprøyting. Jeg har alltid vært veldig glad i roser, og selv om hagen ikke er så stor så har jeg har maaaange rosebusker. Det er flest gamle historiske roser med mye lukt som egner seg god til rosegelè. 


Sommerfrokosten kan ikke bli bedre enn rosegelè på god brie med ferske jordbær på toppen...sammen med en god kopp kaffe selvfølgelig.

Kanskje du vil prøve? Her er oppskriften.

Rosegele’


1 hardpakket litermål med roseblader(duftende roser)
1 liter vann
1 kilo sukker
1 ts sitronsyre
1 pose Certo

Plukk kronbladene fra tørre roser. Ha dem i bolle. Kok opp en liter vann. Slå det over rosebladene. La det trekke en snau time. Siles oppi en kjele. Kokes sammen med 1 kilo sukker og 1 ts sitronsyre. Ta av varmen og rør i 1 pose Certo. Ha det på glass, og la glassene stå uten lokk til det har stivnet.Så noen rosebilder(får ikke nok av det):

I år har det blomstret så mye at Constanse spray kom opp gjennom terrassebordene.


Det er deilig å kunne frotse i roser og lage nye buketter hele sommeren. Marikåpe, lavendel og erteblost er favorittene sammen med roser.
Ønsker deg en fin rosekveld.