fredag 21. november 2014

Tøfler med snøkrystaller


Her er julegaveproduksjonen i gang og i år blir det noen som får strikka tøfler med snøkrystall på. Tøflene er fra Strikk meir til nøstebarn og er utrolig greie tøfler. Veldig gode og varme og veldig greie å ha med i veska. Jeg har heklet på en ekstra løkke bak slik at de blir enda enklere å ta på, og så kan jo noen også henge dem opp! Snøkrystallene er heklet og hva passer bedre på vintertøfler?
Etter litt utprøving ser jeg at de er utrolig glatte å gå på. Det trengs noe antiskli under. Jeg vet det finnes noe du kan ha på under tøfler og sokker. Har du prøv ut noe antisklistoff og har noe du vil anbefale?

søndag 16. november 2014

Den yndige Perla


Da er jeg ferdig med Perla. Perla er et lam som stadig er på barne-tv mellom programmene. En liten tv-vertinne. Lillegutt og jeg er enige om at den skal bli julegave til ei jente! Perla er strikket i Dale Monjita og Dale Lerke, og ble en ganske stor, men yndig kosebamse på 49 cm. Det gikk fort å strikke den. Det tar i grunnen lengre tid å hekle et kosedyr synes jeg. Mønsteret fant jeg i boka: Lag favorittfigurene fra Barne-TV, som jeg også fant oppskrift på en heklet Fantorang. Den kan du lese om her. Et lite tips: Jeg brukte halvparten av mengden garn som sto i oppskriften. Jeg synes det var mange nøster til en bamse. Ja, ja det er godt det går an å bytte garn.
Siden det skal være en julegave, synes jeg det ble fint med en heklet snøkrystall på kjolen....


Ha en strålende barne-tv kveld!


søndag 9. november 2014

Fantorangen


Det er en ny favorittbamse i huset: Fantorangen!
Den må være med på butikken, på besøk og i senga. Jeg har heklet en del bamser til lillegutt, men ingen har falt så i smak som Fantorangen. Da jeg begynte å hekle på den hadde jeg tenkt det skulle bli en julegave, men det gikk ikke. Lillegutt fulgte nøye med på heklingen av armer, ben, kropp og hode, og da den var ferdig var den ikke mulig å gjemme den bort. Han måtte jo ha den

Oppskriften har jeg funnet i den nye boka: 
Lag favorittfigurer fra Barne-TV.
En fin bok med mange barne-TV helter fra både nåtid og fortid. Titten Tei, Bamsen Teodor og Flode er gode minner fra min barne-TV barndom.Du kan bla i boka her.

Fantorangen er heklet i Dale lerke og er god og myk. Jeg er ikke så glad i øyne i filt for de blir fort stygge. Jeg hekler heller en hvit og en sort runding og syr på. Det viktigste av alt er å huske å sy hvite prikker i pupillen. Lyset er på og det er "noen hjemme" inni bamsen. 
Jeg er i full gang med bamsen Perla og vi er enige om at den skal bli en julegave til ei jente!
 Fantorangen koser seg under dyna i dag.
Ha en fin dag.