søndag 30. juni 2013

Festfin
I sommer skal vi i to fantastiske bryllup, og da må jo lillegutt stille festfin!
Dressen var klar i str. 1 - 1 1/2 år, men så var det å finne slips og helst et som matcher pappa...Etter flere runder på byen, ga jeg opp letingen og fant ut at jeg ville prøve å lage et selv. Da vi var på Filippinene, kjøpte jeg flere fine slips bl.a. to i lyseblått med striper og prikker. Det stripete slipset var fint på far i huset og da gikk jeg løs på det prikkete til lillegutt. Det var bare å klippe det i passe lengde, sy sammen og bruke den tynne "hempa" bak som man putter den tynne bakerste delen av slipset i, til å knytte sløyfa sammen med. Så satte jeg i en strikk og sløyfa var klar til bruk.Litt variasjon er jo fint siden vi skal i to brylluper, så jeg lagde et slips også. Da klippet jeg av den tynne bakerste delen på slipset i passe lengde og sydde en ny spiss i den ene enden. Så knyttet jeg slipsknute, klippet slipset i to og sydde på en strikk(man vet jo aldri hva små gutter finner på, så jeg tenkte det var greit å bruke strikk).
Så var det smekke da! Etter enda en mislykket bytur og den ene spraglete smekka etter den andre, var det bare å sette i gang å sy smekke. Det ble en ekstra stor smekke i håp om å søle minst mulig på dressen, man kan jo håpe... Den er sydd i bomullsstoff og jeg har bare festet sløyfen med en sikkerhetsnål slik at den kan tas av dersom den ikke trenger en vask eller byttes ut.


Dette er min første smekke og jeg er rimelig fornøyd med resultatet!


Jeg ønsker deg en flott sommerdag
og jeg blir veldig glad for en kommentar :)

onsdag 19. juni 2013

SommervestJeg har hatt noe garn liggende i flere år som er så fint og "kattungemykt" at jeg ikke har klart å bestemme meg for hva jeg skal strikke av det. Nå klarte jeg endelig å bestemme meg og det ble en sommervest til lillegutt.  Den passet fint til sommerbuksene som jeg har sydd. Jeg har ikke sydd så mye på symaskin før, men det gikk fint å sy bukser. Det var fort gjort også, så nå har han tre nye sommerbukser i bomull og klar for mange fine sommerdager.


Jeg har brukt oppskriften på vest fra boka "Myk start". Oppskriften er fra 50-tallet. På bildet i boka er knappen fram, men da jeg prøvde den på lillegutt ble det litt "jentete" så jeg ble litt oppgitt. På den fine bloggen Marion i det store hvite huset så jeg at hun hadde snudd vesten og det ble faktisk bedre. Nå er vesten tatt i bruk.Garnet heter Cashmer Fingering og er 100% kashmir. Ikke rart den er utrolig myk og god.
Nå har jeg ett nøste igjen og vi får se hvor lenge det må ligge før jeg finner noe som er fint nok til å strikke av det.Rhododendron blomstrer på sitt vakreste.
 Det er godt det er noe som har overlevd kulda i vinter!
Ønsker deg en fin dag!

lørdag 15. juni 2013

Kunst i fjøset!


Her tordner det ute og jeg brenner stearinlys og skriver salgslister til sommersalget i
Kunst i fjøset i Lillesand. Det er et sjarmerende utsalg som den fantastiske fru Steen driver.
 Hun tegner kort og diverse fine ting, og så ville hun ha meg med på laget sammen med seks andre som stiller ut sine ting. Veldig gøy!

Her er litt av det jeg har pakket ned og som er klart for salg...

tirsdag 4. juni 2013

Heklet elghode til barnerommet!


Når man adopterer har man veldig god tid til å pusse opp barnerommet,
for det tar jo sin tid å komme i mål. Det ble mange heklede leker i ventetiden!
Dette heklede elghode måtte jeg lage i noen spreke farger! 
Nå henger den på barnerommet og er godtatt av minstemann!Jeg heklet i dobbel bomullstråd og pinne nr. 4.Har du lyst til å hekle et elghode, så finner du oppskriften på den flotte bloggen hvadbiertaenker .
Du kan finne oppskriften her.

Ha en fin kveld!