lørdag 31. mai 2014

Hentereisegave


Når venner skal på hentereise og hente sitt etterlengtede barn, så må det strikkes! En av de fineste gavene vi fikk da vi hentet vår lille gutt var en koffert med hjemmestrikket vest, hjemmesydd bukse og jakke og fin figur med mor og barn. Det var veldig koselig at gavene lå i en koffert isteden for å pakke dem inn. Koffert til  den store reisen... Noe av det beste med denne gaven var også at vi fikk den på døra rett før vi skulle dra da forventningene og spenningen var som størst. Jeg hadde planer om å strikke en jakke og et teppe, men så ble det mer...


Det ble en jakke i lysegrønn alpakka som jeg er veldig glad i og har strikket to stykker til min lillegutt. Jeg brukte en grønn tråd Alpakka 2 fra Isager og en tynn grå tråd Alpakka 1 fra Isager. Du kan lese mer om denne jakka her.
Lue måtte det jo også bli etter at jeg strikket vårlua som fungerer så godt om våren og en kald sommerkveld. Du kan lese om den her. Jeg visste at de hadde et stoff på Panduro som bare ville passe kjempegodt til jakka og lua....så da ble det en enkel bukse med strikk i livet og beina.


Så var det teppe, da. Det er strikket i silkeull fra Nøstebarn og egner seg godt som ett sommerteppe. Mykt og ikke så varmt. Det er strikket på strikkemaskin og har en heklet blondekant rundt. Jeg er veldig glad i fugler for tiden og synes den oransje fuglen passet fint som pynt på et gutteteppe.


Så var det noen gode ord. Dette lille diktet fikk jeg før vår store reise og jeg synes det passer så godt til en blivende adoptivmamma. Esken kom jeg over på Søstrene grene og synes den var fin, men jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke den til. Plutselig kom jeg på at jeg kunne bruke den som en "ramme" og da fikk jeg jo med et lite lam også. Hvis du ikke har lest bloggen min før, så skjønner du hvorfor jeg har brukt et lam til dette diktet dersom du leser her.


Lykke til på den store reisen...


søndag 18. mai 2014

Senga full av kosedyr...
Jeg hadde lyst til å vise noen av kosedyrene jeg har strikket og heklet til lillegutt! Han har stor omsorg for kosedyrene sine og det har jo gjort at mor har strikket og heklet det en kosedyret etter det andre...og så er det jo moro å lage dem da. Jeg liker best å hekle kosedyr. Det er ikke så moro å strikke så smått med fire pinner. Kaninene er strikket og de andre dyrene er heklet. 


Må kan ikke ha for mange gode venner...

Litt fakta om dyrene:
Stor kanin: Egen design
Liten kanin: Arne & Carlos påskekanin
Katt: Hjertekatt. Du finner oppskrift her.
Kenguru og kengulam: Hekle en hund.


 Så er det teppe til dukkesenga da...
77 små bestemor-ruter i tynn alpakka. Det er 50x 30 cm og hver lapp er 4x4cm...  Jeg kommer nok ikke til å lage et slikt teppe igjen for det tok nesten like lang tid å hekle som et stort teppe. Og alle trådene som skulle festes da? Puhh. Men hvem vet? Hvis det går lang nok tid, så glemmer jeg kanskje hvor lang tid det tok og begynner på et til? Det varmer iallfall kosedyrene godt og er stadig i bruk.
Jeg ønsker deg en strålende dag!

onsdag 14. mai 2014

Vinneren er....
I dag trekker vi vinneren på "gammlemåten". En lapp med navn for hvert lodd.
Vinneren ble en ny følger :
BrittB.
 Gratulerer!

Tusen takk for alle fine kommentarer og nye følgere på bloggen.
Det er  veldig moro med tilbakemeldinger på det jeg legger ut fra dere flinke folk!

BerittB kan du sende meg en mail med adresse og skrive hvilken smekke du vil ha, så ligger det plutselig en pakke i postkassen din.


Jeg ønsker alle en strålende17.mai!

mandag 12. mai 2014

Vårlue
Jeg elsker skogen om våren når den står i all sin prakt med alle nyanser av grønn! Her er våren godt i gang og en del blomstring er allerede over. April var en fryd på Sørlandet med mange dager med blå himmel og varm sol, men mai har til nå vært både våt og kald og det har jammen blitt en vårlue til her i huset. Jeg ville strikke en lue som passet til lillegutts grønne ytterjakke og da valgte jeg en oppskrift av Anette Danielsen som heter Kirsebær. Den er fra boka Hønsefødder & gulerødder. Denne lua har jeg strikket flere ganger og det er en genial lue der du får brukt opp litt restegarn. Jeg samlet alle de fineste garnrester i grønn-blå-hvit og her er det både silkegarn, angora, bomull, alpakka og tynn ull. Lua er lett og luftig og passer godt på en litt kjølig vårdag i skogen!
Lillegutt har blitt 3 år og vi hadde storfeiring i helgen. En stor dag! 
Han fikk en fantastisk diktbok av Gro Dahle: 
"Håpe, sa gåsa!"
 Jeg vil dele et lite dikt med deg om grøftekanten. Synes det passet fint til vårlua...

Trøstedikt for grøftekanter

Mai, og skoene løper av sted
med føttene,
og grøftene lyser.
Se grøftekantene,
er de ikke praktfulle, sier gåsa
og peker på det tørre, bleke gresset
og hestehovene
og vårkålen
og gullstjernene.
Alt er gult,
og vårpengurten vokser seg lang og knoklete,
og hvitveisen overtar etter blåveisen.
Det er førstemann til sankthans,
og bokfinkene er helt desperate,
og gresset springer for harde livet inn i sommeren.

                                                      Gro Dahle


Oppskrift: "Kirsebær" fra boka Høsefødder & gulerødder
Størrelse: 4 år
Garn: Fine rester
Pinne: 2 1/2


Hvis du ikke har tatt lodd på min gi bort, har du fremdeles mulighet til å ta lodd her.
Trekning 14.mai!søndag 4. mai 2014

Lykken er å hekle et nytt kengulam


Å, så moro det er å hekle et nytt kengulam til en nybakt mamma med lang hevetid!
  Kengulammet har en spesiell plass i hjertet og du kan lese mer om hvordan det henger sammen at en kenguru er mamma til et lite lam her og her. Denne gangen har mammaen fått en blomst i håret og gledestårer i øynene...

Dersom du vil se litt mer i boka Kengulammet, så fant jeg en fin side her der du kan lese litt om handlingen og se noen fine bilder fra boka. Boka anbefales varmt også for barn som ikke er adoptert!


Vil du ha en av disse smekkene helt gratis? 
Ta lodd på min gi bort her.
Trekning 14. mai.